Klassisk rød gløgg med rødvin og rom

Gløgg gør godt i en kold tid. Opskriften her er en klassisk rød gløgg. Server den med farserede dadler eller karamelbrud med chili og pistacienødder.

Mandag d. 8. december 2008 - af Anna Hedegaard Foto: Jakob Valling

Klassisk rød gløgg
Forberedelsestid: 1 uge
Gløggessensen rækker til 5 l færdig gløgg

½ l vand
250 g sukker
2 kanelstænger
½ tsk hele nelliker
1 tsk hel allehånde
½ økologisk appelsin
½ økologisk citron
1 dl portvin
½ dl mørk rom
½ dl snaps

På dagen:
1 god flaske rødvin
Mørke rosiner, beregn ca. 30 g per person
Mandelsplitter, beregn ca. 30 g per person

Kog vand og sukker til en sirup med krydderierne. Skær citrusfrugterne i skiver, og kom dem i den varme sirup.
Tag siruppen fra varmen, og afkøl.
Tilsæt alle typer spiritus, og lad essensen trække en uges tid på køl.
På dagen lunes 1 del essens og 5 dele god rødvin i en gryde med mørke rosiner og mandelsplitter.

Mest læste