Desserter

Frozen cheesecake med safran og granatæble

ISABELLAS har udfordret fire af Danmarks dygtigste madbloggere til at kreere deres favoritfestdessert i en stor decemberkonkurrence. Her deler Linn Katarina Grubbström fra bloggen Frk. Kræsen sin opskrift på frozen cheesecake med safran og granatæble.
Opskrift og 1.12.2014 foto af Linn Katarina Grubbström
Frozen cheesecake med safran og granatæble

Safran er det søde køkkens karry. Det er som et magisk drys, som byder på en flot, gul farveeksplosion. Det tager ens smagsløg på en eksotisk tur til fremmede lande og byder på nye oplevelser. I de her små frozen cheesecakes kommer både farven og smagen til sin ret. Linns frozen cheesecake toppes med forskellige bær i røde nuancer, der passer til sæsonen.

Flere festdesserter: Citronfromage fra Becauseitmatters

Det skal du bruge til frozen cheesecake med safran og granatæble:

(6 små eller 1 stor kage)

10 digestive-kiks

50 g. smør

125 g. mascarpone ost

150 g. cream cheese

2 dl. piskefløde

0,5 g. safran

0,5 tsk. vaniljepulver

2 spsk. sukker

Flere festdesserter: Passionsfrugt-is fra Chocolat

Sådan laver du frozen cheesecake med safran og granatæble:

  1. Blend kiksene. Smelt smørret, og rør kiks og smør sammen. Tryk ud i små forme eller i en stor springform. Brug evt. lidt bagepapir i formen, så får du nemmere kagen ud, når den skal serveres. Sæt i fryseren cirka en time.
  2. Pisk mascarpone, cream cheese og piskefløde i en skål. Rør safran, vaniljepulver og sukker i. Fordel i de små former eller i den store form. Sæt i fryseren i mindst 12 timer.
  3. Tag kagen ud af fryseren 10-15 minutter, inden den serveres. Pynt med granatæble eller andre bær.

Flere festdesserter: Pink festkage fra The Food Club

I galleriet herunder kan du se flere billeder af Linns frozen cheesecake. Du kan også besøge hendes blog Frk. Kræsen.