Fortryllende chokoladekage med nougatcreme

Valnødde-chokolade-kage

Denne flotte chokoladekage smager mindst ligeså dejlig, som den ser ud. Den er fyldt med blød og lækker creme med smag af mokka og nougat.

Fredag, 31. marts 2017 - 10:24 - af Cecilie Svensson / Foto: Stine Christiansen.

Det er så ærgeligt med madspild, eller endnu værre - kagespild! Det undgår du med denne lækkerbisken, for den kan nemlig lægges i fryseren, hvis der overhovedet bliver noget til overs. Det kan da ikke være bedre!

10 personer

Det skal du bruge til chokoladekage med nougatcreme:

Nougatcreme:
  • 300 g blød nougat
  • 6 dl piskefløde
  • 1 tsk. instant espressopulver

Skal du ud og loppe? Se her hvordan du får succes med din stand!

Chokoladekage:
  • 200 g valnøddekerner
  • 100 g mandelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 200 g chokolade
  • 200 g smør
  • 1½ dl rørsukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 æggeblommer
  • 6 æggehvider
  • 1 knivspids salt
Desuden:
  • Lidt smør
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 1 glas abrikosmarmelade
  • 7-8 valnøddekerner

Få mere inspiration til en grønnere hverdag: 7 tips til mindre affald

Sådan gør du:

  1. Lav cremen først: Skær nougaten i mindre stykker, og kom dem i en stor skål.
  2. Bring fløde og espressopulver i kog, og hæld det over nougaten – rør fra midten med en ske eller en dejskraber, til massen er helt blank og nougaten optaget i fløden.
  3. Stil skålen i køleskabet i 3-4 timer – det er vigtigt, at cremen er helt afkølet.
  4. Så laver du kagen: Blend valnødderne fint sammen med mandelmel, bagepulver og kakaopulver.
  5. Smelt chokoladen over vandbad, og tag den af varmen, når 2/3 er smeltet. Lad resten smelte af sig selv.
  6. Rør smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt. Tilsæt æggeblommerne 1 ad gangen.
  7. Vend chokoladen og nøddemelet i. Pisk æggehviderne med salt, til de danner stive toppe, som står af sig selv.  Vend hviderne i dejen lidt ad gangen.
  8. Smør en springform, Ø ca. 22 cm, med smør, og drys med kakaopulver. Hæld dejen i formen, og bag kagen i ovnen ved 175° i 50-55 minutter.
  9. Den skal være helt gennembagt, så test gerne med en tandstikker el.lign. Når den er færdigbagt, tager du den ud af ovnen og køler den helt af.
  10. Del nu kagen i 3 dele på tværs. Smør de 2 nederste bunde med marmelade, og lad dem stå og sætte sig 5 minutter. Smør 1/3 af nougatcremen på hver bund, og læg kagen sammen.
  11. Fordel nogle hele valnøddekerner på toppen, og sæt kagen i køleskabet 1 time inden servering.
Tip! Kagen egner sig fint til fryseren, men det er bedst at fryse den uden nougatcreme.

Læs også:

Brownie-lagkage med saltkaramel