Hyldeblomst-marmelade med citron

Hyldeblomst-marmelade

Du behøver ikke at smide alle de gode hyldeblomster og citroner ud, når du har lavet hyldeblomst-saft. Tryl resterne om til en dejlig marmelade i stedet for.

Torsdag, 9. juni 2016 - 14:13 - af Julie Hey / Foto: Bjørn Jakobsen
Synes du også, det er så ærgerligt at smide kvaset (hyldeblomstskærme og citroner) ud, når du har lavet sommerens gode saft? I stedet for at lade det ende i skraldespanden, kan du lave den lækreste marmelade. Du skal blot bruge kvaset og lidt af den koncentrerede hyldeblomstsaft. Marmeladen gør sig godt både på morgenbrødet eller som tilbehør til osten. Den er også rigtig god sammen med pandekager og vaniljeis!

Opskriften på hyldeblomst-saft finder du lige her!
 

Hyldeblomst-marmelade med citron

1 mellemstort sylteglas
Det skal du bruge:
  • Kvas fra hyldeblomst-saft (ca. 300 g)
  • ½ økologisk vaniljestang 
  • 150 g sukker
  • 2 spsk konc. hyldeblomstsaft 
  • Atamon
  • 1 mellemstort sylteglas med låg

Prøv også: Jordbærtrifli med hyldeblomst-creme

Sådan laver du  hyldeblomst-marmelade:

  1. Blend hyldeblomstkvaset (inkl. citronskiverne) i 1 min.
  2. Flæk den halve vaniljestang på langs og skrab kornene ud.
  3. Kom det blendede kvas i en gryde med sukker, hyldeblomstsaft, vaniljekorn og -bælg og kog det ind til en ensartet masse ved middel varme i ca. 10 min. under omrøring.
  4. Afkøl marmeladen, fjern vaniljebælgene og hæld marmeladen i atamonskyllede glas.

Prøv også: Hyldeblomst-is med friske bær

 

Læs mere om:

Læs også:

Hjemmelavet marmelade