Cremet chokoladespread

Skift nutellaen ud med et sundere alternativ, der er sprængfyldt med gode sager, og nyd den cremede chokoladehummus på nybagte boller, en stak pandekager eller som dip til frugt. Vi giver dig opskriften her!

Tirsdag, 22. august 2017 - 9:12 - af Signe Moesby Leth. Foto: wichmann+bendtsen photography.

Kikærter i chokoladespread? Det lyder måske skørt, men chokolade og kikærter klæder hinanden overraskende godt, og smørepålægget fungerer perfekt som et sundere og proteinrigt alternativ til Nutella. Lav et glas i weekenden, og forkæl dig selv hele ugen med smagsgod morgenmad. 

Leder du efter en pandekageopskrift til din chokoladespread? Prøv denne! 

Det skal du bruge:

1 glas

  • 1 dåse eller 240 g kogte kikærter
  • 4 spsk kakaopulver 
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 spsk akaciehonning
  • 6 udstenede dadler
  • 1 ½ spsk kokosolie
  • ½ dl vand eller mælk
  • Lidt havsalt​

​Prøv også: Lækkert brydebrød med mysli

  1. Smelt kokosolien i en gryde.
  2. Kom kikærterne i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser, og blend indtil du har en lækker og cremet hummus.
  3. Smag den til, og juster evt. mængden af sødemidler og kakaopulver til din smag.
  4. Hæld chokoladespread'en over i en lufttæt beholder, og opbevar den på køl; den kan holde sig 4-5 dage.

Se også: Guide til din pileaplante

Læs også: