Desserter og kager

Æbleis med ristede mandler

Æblehøsten er i gang. Nyd de herlige frugter i tre klassiske desserter. Vi har valgt en æblekage med sirup og cider fra Claus Meyer, en frisk og cremet is og den nemmeste af dem alle: fyldte, bagte æbler.
af / Opskrifter fra bogen "Danskernes egne desserter" af Søren Dahl, Forlaget Lindhardt og ringhof. 19.08.2010

6 æbler
½ dl vand
1 spsk sukke
2 æggeblommer
85 g sukker
korn af 1 stang vanilje
2 tsk citronsaft
1½ dl piskefløde
ca. 50 g mandelsplitter
½ spsk smør

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i mindre stykker. Kog æbler, vand og sukker ved svag varme til de er møre. Blend og køl æblemosen af. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig masse og vend den kolde æblemos i. Tilsæt citronsaft. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i. Hæld ismassen i en form på ca. 1½ liter og frys den i 3-4 timer. Rør isen igennem flere gange under indfrysningen. Rist mandlerne gyldne på en pande. Køl dem af, hak groft og drys på isen, der gerne må tø op en times tid inden skal den serveres, blød og cremet.

Prøv også:
Æblekage med sirup og cider

Fyldte, bagte æbler