Desserter og kager

Fyldte, bagte æbler

Æblehøsten er i gang. Nyd de herlige frugter i tre klassiske desserter. Vi har valgt en æblekage med sirup og cider fra Claus Meyer, en frisk og cremet is og den nemmeste af dem alle: fyldte, bagte æbler.
af / Opskrifter fra bogen "Danskernes egne desserter" af Søren Dahl, Forlaget Lindhardt og ringhof. 19.08.2010

6-8 æbler, gerne coxorange
2 dl æblecider, hvidvin el.
appelsinsaft

Fyld:
50 g blødt smør
3 spsk mørke rosiner
3 spsk hakkede mandler el.
nødder
3 spsk rørsukker
1 tsk kanel

Tilbehør:
vaniljeis eller flødeskum

Skyl æblerne og udbor dem fra blomst mod stilk, brug evt. en kartoff elskræller - der må ikke være hul igennem. Sæt æblerne i et ovnfast fad. Rør fyldet sammen og ordel det i æblerne. Hæld cider, vin el. appelsinsaft i bunden af fadet. Bag æblerne i ca. 30 min. ved 200°. Server æblerne varme med en god vaniljeis eller flødeskum.

Prøv også:

Æbleis med ristede mandler

Claus Meyers æblekage med sirup og cider