Tilbehør

Ferskner i spicy sukkerlage

De syltede ferskner her har fået et spicy tvist af chili og passer både til søde desserter og salte retter – du får opskriften her.
af Winnie Methmann og Thea Lind Thomsen. 26.05.2023 Foto: Winnie Methmann.
Syltede ferskner i spicy sukkerlage

Ingredienser

  • 1 kg ferskner
  • 1 l vand
  • 600 g sukker
  • 2 røde chilier
  • Atamon

Sådan laver du syltede ferskner

  1. Halvér fersknerne, og fjern stenene.
  2. Hæld vand og sukker i en stor gryde, og bring det i kog i ca. 10 minutter.
  3. Skær chilierne på langs, og fjern de små kerner. Skær dem i skiver.
  4. Skru ned for blusset, og tilsæt fersknerne. Lad det koge i ca. 5 minutter. Tag dem op, og lad dem afkøle. Fjern skindet.
  5. Skyl et patentglas med Atamon, og læg fersknerne heri.
  6. Lad sukkerlagen koge videre i ca. 10 minutter, og afkøl den en smule efterfølgende.
  7. Tilsæt de hakkede chilistykker til glasset, og hæld sukkerlagen over det hele.
  8. Luk glasset, og sæt det på køl. Fersknerne kan holde sig i 2-3 uger i køleskabet.