Tilbehør

Lynhurtig hindbær-rabarbersyltetøj

Både hindbær og rabarber har en let sød-syrlig smag og den smukkeste røde farve, og derfor komplimenterer de hinanden fantastisk i denne nemme syltetøj.
Af Rikke Larsen. 3.05.2022 Foto: Tia Borgsmidt.
hindbaer-rabarbersyltetoj
2 glas

Det skal du bruge til hindbær-rabarbersyltetøj:

  • 300 g rabarber
  • 150 g hindbær
  • 250 g sukker

Sådan laver du hindbær-rabarbersyltetøj:

  1. Vask rabarberne og skær i ca. 1 cm lange stykker. Kom dem i en gryde sammen med hindbærrene.

  2. Lad det langsomt koge op og skru lidt ned, når det koger. Lad det stå og simre, til rabarberne er kogt ud.

  3. Tilsæt sukker. Lad det koge op igen og simre i 2-3 minutter.

  4. Hæld syltetøjet på skoldede glas, lad det køle af og sæt glassene i køleskabet.

  5. Spis syltetøjet inden for 14 dage, da der ikke er tilsat konserveringsmiddel.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.