Tilbehør

Squashchips

Brug havens squash i de sprødeste grøntsagschips, der er den bedste snack til velkomstdrinken eller fredagshyggen. Du får den nemme opskrift her!
Af Marie Melchior 9.09.2020 Foto: Jacob Helbig
Opskrift på squashchips
6 personer

Squashchips:

  • 3 gule mellemstore squash
  • Ca. 5-6 spsk. olivenolie
  • Flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 50 g parmesan
  • 50 g pankorasp (netbutikker og større supermarkeder)

Dip:

  • 2 dl cremefraiche
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • 3 spsk. klippet purløg

Har du squash i haven? Den gode afgrøde er nem at dyrke og kvitterer næsten altid i overflod!

Savner du inspiration til, hvordan du kan få brugt den agurkelignende grøntsag i din madlavning, så prøv de her squashchips. De er et nemt og lækkert bud til en suveræn snack. Velbekomme!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan laver du squashchips med dip

Squashcips:

  1. Tænd ovnen på 225°.

  2. Skær squash i skiver på ca. ½ cm’s tykkelse.

  3. Kom skiverne i en skål, og hæld ca. 4 spsk. olivenolie over.

  4. Krydr med salt, peber og oregano.

  5. Vend squashskiverne godt rundt i skålen, så de er godt fedtet ind i olie og oregano.

  6. Riv parmesanen fint.

  7. Bland pankorasp og parmesan sammen i en dyb tallerken.

  8. Læg bagepapir på en bageplade.

  9. Tryk hver enkelt squashskive ned i raspen på begge sider, og læg dem på bagepladen.

  10. Dryp til sidst med 1-2 spsk. olivenolie.

  11. Bag chipsene sprøde i ovnen i 8-10 minutter.

Dip:

  1. Rør cremefraiche sammen med sennep og purløg.

  2. Servér til chipsene, som skal spises, straks de kommer ud af ovnen.

Pankorasp stammer fra Japan. Det er en rasp, der er lavet af lyst hvedebrød, og den har en meget luftig krumme. Den er derfor perfekt til friturestegt mad, da den ikke bliver tung og klæg.

Vidste du, at squash også kaldes både courgette og zucchini? Grøntsagen er dog den samme uanset navnet.