Tilbehør

Grove snobrød - en lækker sommeropskrift

Snobrød – hvad er hyggeligere end snobrød til at samle familien på en lys sommeraften? Prøv en grov variant af snobrød med denne opskrift.
af Eilen Anthoniussen 23.06.2014 Foto: Catrine Mannerup
Snobrød

Lyse sommeraftener og duften af snobrød fra bålet - så kan det næppe blive hyggeligere. Snobrødet kan som almindeligt brød laves på grovere mel end det traditionelle hvedemel. Her får du en opskrift på snobrød med grahamsmel, som smager fuldstændig fantastisk.

Læs også: Glad for snobrød og brød generelt? Prøv Bruschetta - den lækreste forret!

Lav lækre grove snobrød, som også er sunde, til en hyggelig aften sammen med familien.

Det skal du bruge til grove snobrød:

(12-14 stk. snobrød)

  • 4 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 spsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • 200 g grahamsmel
  • 300 g hvedemel
  • Snobrødspinde: Cirka 1 m lange bambuspinde eller grene, som er afbarkede cirka 20 cm i den ene ende.

Læs også: Boller med mysli - lækker opskrift!

Sådan gør du:

  1. Lun vandet og rør gæren ud heri.
  2. Tilsæt salt, sukker, basilikum og grahamsmel.
  3. Rør hvedemelet i lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem. Lad dejen hvile tildækket i ca. 1 time.
  4. Ælt dejen godt igennem og form den til 12-14 boller. Rul hver bolle ud til en lang pølse. Sno en dejpølse omkring snobrødspinden på det afbarkede område. Husk at lukke dejen for enden og tryk den afsluttende ende godt fast til pinden.
  5. Bag snobrødene over bålets gløder og vend det jævnligt. Når snobrødene lyder hult, når man banker på det, er det færdigt.

Find flere opskrifter her: 3 idéer til grillen