Kartoffel- og jordskokkegratin

1 kg søde kartofler
200 g jordskokker
Smør til fadet
2 ½ dl piskefløde
½ dl hvidvin
Saft fra ½ citron
Salt
Peber
5-7 blade frisk salvie eller 2 tsk. tørret salvie
50 g revet parmesan

Skræl kartofler og jordskokker. Skær dem i skiver – jordskokkerne i meget tynde skiver. Kom rodfrugterne i et smurt ovnfast fad. Bland fløde, hvidvin, citronsaft, salt og peber. Hæld blandingen over rodfrugterne, og kom friske salvieblade i. Drys med revet parmesan. Kom fadet i ovnen ved 200° i cirka 1 time, til overfladen er gylden og kartoflerne møre. Server som tilbehør til fisk eller kød.

Relaterede artikler

Ærtepesto med basilikum og salte mandler

Et godt tip er at vende denne ærtepesto med kogte kartofler og servere den som tilbehør. Se i denne video, hvordan du laver ærtepesto.

Rosastegt dyrekølle med lækkert tilbehør

Vildt er vidunderlig mad, fyldt med smag af skov og eng. Server denne dyrekølle med årstidens skønne bær og svampe.

Tilbehør til julemiddag

Tre forskellige salater til den økologiske julemiddag.

Asparges er en delikat spise både som tilbehør eller i forretter.

Rå eller grillede asparges er perfekte til forretter eller sammen med hovedretten.

Stuvet hvidkål

Stuvet hvidkål er det perfekte klassiske tilbehør til frikadeller
Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk