Brombærmarmelade

Lav din egen brombærmarmelade - det er hurtigt og nemt, og så smager det meget bedre end det færdigkøbte.

Tirsdag d. 6. august 2013 - af Tine Edinger, Foto: Tine Edinger

Brombær er et af sensommerens smukkeste bær. Deres smag kan
variere fra det lidt småsure til det let søde, og de gør sig fantastisk i alt fra marmelader til smukke desserter pyntet med de friske, sortlilla bær. Vi har lavet søde lækkerier af de skønne bær.

Brombærmarmelade - det skal du bruge:
Giver 2 små glas
500 g brombær
400 g sukker
1 spsk citronsaft
Evt. atamon

Brombærmarmelade - sådan gør du:
Brombærrene hældes i en gryde og varmes langsomt op, til frugtmassen koger. Lad bærrene koge i 5 minutter. Hæld sukker i, og lad det koge i nogle minutter. Tag gryden af varmen, og rør citronsaft i. Hæld marmeladen på skoldede syltetøjsglas, evt. skyllet med atamon. Luk med låg med det samme.

dessert med brombær muffins brombærtærte smoothie med brombær
Prøv også vores lækre opskrift på en himmelsk dessert med brombær. Få opskriften her

Elsker du brombær? Prøv også vores opskrift på muffins med brombær her

Prøv også vores himmelske opskrift på brombærtærte med toscafyld her


Brug sensommerens smukke bær i en lækker smoothie med brombær. Se, hvordan her