Tilbehør

Ovnbagt hokkaido-græskar

Servér ovnbagt hokkaido-græskar som tilbehør til dine efterårsretter. Det smager super skønt og er nemt at lave! Her får du opskriften.
af Anna Hedegaard. 1.10.2022 Foto: Jakob Valling/valling.com.
Ovnbagt hokkaidogræskar

Hvis du er træt af altid at spise kartofler, ris, pasta eller salat til din aftensmad, så prøv i stedet denne opskrift på ovnbagt hokkaido-græskar. Det smager skønt, er nemt at lave, og så fungerer det rigtig fint som tilbehør til dine kødretter.

Ingredienser

  • Hokkaido
  • Olivenolie
  • Frisk timian og rosmarin
  • Salt og peber
  • Revet ost, f.eks. vesterhavsost eller parmesan
  • Citronskal af 1 usprøjtet citron

Sådan laver du ovnbagt hokkaido-græskar

  1. Tag et lille hokkaido-græskar, vask det, og skær det over på midten. Tøm det for kerner, og skær skiver med skræl på i ca. 1 cm's tykkelse.
  2. Læg dem på en bradepande med bagepapir, og smør dem godt med olivenolie.
  3. Hak frisk timian og rosmarin i små stykker, og drys over.
  4. Giv græskarskiverne godt med salt og peber og til slut en gang revet ost og citronskal.
  5. Bag dem i ovnen ved 200º i ca. 30 minutter.