Græskar - sådan laver du ovnbagt hokkaido

Hokkaido græskar

Server ovnbagt hokkaido græskar som tilbehør - det smager super skønt og er nemt at lave.

Fredag d. 20. september 2013 - af Anna Hedegaard. Foto: Jakob Valling/valling.com

Hvis du er træt af altid at spise kartofler, ris, pasta eller salat til din aftensmad, så prøv denne opskrift på ovnbagt hokkaido græskar. Det smager rigtig godt, er nemt at lave, og så fungerer det rigtig fint som tilbehør til dine kødretter. Hokkaido græskaret er noget man får meget sjældent og derfor er det i sig selv, et ekstra lækkert og spændende tilbehør. 

Ovnbagt hokkaido græskar - det skal du bruge:

Hokkaido
Olivenolie
Frisk timian og rosmarin
Salt og peber
Revet ost, fx vesterhavsost eller parmesan efter smag
Citronskal af 1 usprøjtet citron

Var det godt med hokkaido? Prøv også vores opskrift på græskarsuppe. Få den lige her

Ovnbagt græskar - sådan gør du:
Tag et lille hokkaidogræskar, vask det, og skær det over på midten. Tøm det for kerner, og skær skiver med skræl på i ca. 1 cm's tykkelse. Læg dem på en bradepande med bagepapir, og smør dem godt med olivenolie. Hak frisk timian og rosmarin i små stykker, og drys over. Giv græskarskiverne godt med salt og peber og til slut en gang revet ost og citronskal. Bag dem i ovnen ved 200º i ca. 30 minutter. Super tilbehør til kød.

Se også: Sådan laver du ovnbagte rødbeder