Tilbehør

Spinatpakker med feta

Filodej egner sig glimrende som svøb til madretter, hvor man gerne vil holde på saft og kraft. I denne opskrift gemmer den på frisk spinat og fuldfed feta!
af Camilla Zarah Lawes 13.05.2015 Foto: Columbus Leth

Disse små sprøde pakker med cremet fyld er skønne som en fyldig vegetarret med et godt brød til, men kan også nydes som tilbehør til kød.

Læs også: Sommertærte med spinat og pinjekerner

Spinatpakker med feta

(4 personer)

Det skal du bruge til spinatpakker med feta:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

  • 4 ark filodej
  • 25 g smeltet smør
  • 200 g feta
  • 50 g ristede pinjekerner
  • 500 g spinat, skyllet og nippet
  • 20 g smør
  • Havsalt og friskkværnet peber

Raita:

  • 2 dl græsk yoghurt 10 %
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 knust fed hvidløg
  • ½ agurk, skåret i små fine terninger
  • 2 tomater, skåret i terninger uden kerner

FÅ FLERE OPSKRIFTER MED SÆSONENS RÅVARER HER!

Sådan laver du spinatpakker med feta:

  1. Læg de 4 ark filodej på bordet, og pensl med smør. Smuldr fetaosten midt på de 4 stykker filodej, og drys med pinjekerner.
  2. Sauter spinaten i smeltet smør i en sauterepande, krydr med salt og peber. Fordel spinaten over osten. Rul sammen, sørg for at folde siderne ind, så de lukkes om fyldet.
  3. Pensl kanterne med smeltet smør, og tryk dem sammen, så de forsegles.
  4. Bag rullerne midt i en 200˚ varm ovn i 12-15 minutter, til de er lysebrune og sprøde. Rør ingredienserne til raita sammen. Server filopakkerne med raita til.

Læs også: Sund chokoladekage