Østerbro-lejlighed
Lejlighed

Boliggalleri: Dekadent herskabslejlighed på Østerbro

af Katrine Kaul / Foto: Katrine Rohrberg 5.10.2017
Der er masser af dekadence i den 250 m²
 store Østerbro-lejlighed. Her er der leget med strukturtapeter, tekstiler og den store farvepalet.

Højt hævet over den mest mondæne del af Østerbro og med udsigt udover Østre Anlæg ligger en lejlighed fra en tid, hvor der virkelig var herskabelighed til.

Lejligheden er på hele 250 m² med et halvåbent køkken og en stue med franske glasdøre ind til en kæmpe spisestue, og måske var det netop boligens storhed, der gjorde, at familien valgte at gå ekstra dramatisk til værks.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se Emil Thorups vilde herskabslejlighed i indre København her!

Familien ønskede et andet udtryk end det nordiske og lyse og gik efter et hjem med en mere international stil og frem for alt et personligt dna.

Farver fra et maleri

Hvidt er ofte det første valg til væggene, men indretningsarkitekten fandt farvepaletten frem og kiggede tilbage i historien, da hun skulle finde inspiration til toner på boligens vægge.

− Man kan skabe langt mere dynamik og en større rumfornemmelse ved at bruge farver på væggene og ved at mixe farverne fra rum til rum, fortæller Nanett.

Oplægget fra familien var et særligt maleri, som er familiens kæreste eje, og som skulle danne udgangspunkt for de nuancer, som lejligheden skulle bygges op omkring og indrettes efter.

Vild med farven blå? Så vil du elske dette hjem!

Behold arvemøblerne

Nanett kombinerede forskellige typer af strukturtapeter som fx søgræs med matte malede vægge, og så valgte hun at bevare mange af familiens gamle møbler og nips som fx rejsefund og stentøj.

Ved at ændre på baggrundsfarverne både med maling og tapet kom møblerne til at tage sig meget anderledes eller helt nye ud. Familien gav dermed ikke køb på sin egen historie og stil.

Nanetts råd er generelt at beholde arvestykkerne eller loppefundene, hvis man fx som familie ændrer størrelse og form, når børnene flytter hjemmefra, eller sammenbragte familier flytter sammen, men man samtidig gerne vil skabe nye smukke rammer og beholde sit personlige dna.

Flere fine hjem? Så tjek dette art-deco inspireret hjem i Skovshoved!

– Et smukt, håndlavet polstret møbel med fx velour kan give noget helt særligt til et hjem og være en god investering hos familien mange år frem. Samtidig får de 'gamle' møbler, arvestykkerne og rejsefundene helt nyt liv, fordi de spiller op ad de andre materialer og farver, siger Nanett.

Hun anbefaler desuden gardiner − både fordi de giver format og højde til et rum, men også fordi de ofte løser de problemer, mange har med dårlig akustik i især højloftede rum.

Boliggalleri: Dekandent lejlighed på Østerbro