SØDE DESSERTER, DER BRINGER LYKKE HOS ALLE GÆSTER

Det gode ved desserter er, at de kan varieres i det uendelige, så de passer til enhver anledning, smagspræference, tidsramme og årstid.

Nemme og svære, sunde og syndige: Sådan vælger du din dessert

Men derfor kan det også være svært at vælge, hvilken dessert du skal kaste dig over. Vil du imponere til den runde fødselsdag, vil det være oplagt at gå efter en festlig islagkage, men vil du blot give dine hverdagsgæster en lille overraskelse, så må desserten gerne være både nem og hurtig at lave.

Her kan det være oplagt med færdigkøbt is, som hurtigt kan røres sammen med bær og chokolade, eller du kan vælge en dessert, som kan laves dagen i forvejen.

Der er også andre overvejelser, der kan være værd at gøre sig, når du skal vælge en dessert: Hvor ferm er du for eksempel i et køkken? Har du det udstyr, der skal bruges (fx en ismaskine), eller vil dine gæster sætte pris på, at du har valgt en sund(ere) dessert, som hindbærkage med daddel-nøddebund eller is lavet på frosne bananer

Det er også en god idé at have årstiden med i sine overvejelser: Om sommeren holder mange af en omgang hjemmelavet koldskål eller kager med friske bær, mens de tungere desserter som denne brownie-lagkage passer godt til de koldere måneder.

Både nye og klassiske desserter  

Her på siden finder du opskrifter, der passer det til det hele. Du vil helt sikkert støde på nye inspirerende desserter, du måske ikke har prøvet før, men der vil også være mange desserter-klassikere, som aldrig går af mode. Det kan være barndoms-nostalgikere som citronfromagen eller den traditionelle "rød grød med fløde" – her med et lille strejf af vanilje.

Men uanset, om du er til det nye eller det traditionelle, så vil du uden tvivl kunne finde en dessert, som får mundvandet til at løbe hos netop dig og dine gæster. Velbekomme!