Aftensmad til hverdag og fest

Synes du også, det kan være en daglig udfordring at finde på nye ideer til aftensmaden? Når det samtidig gerne må være både sundt og nemt i hverdagen, kan det godt kræve en stor indsats at blive ved med at være kreativ og finde på nye retter, som falder i hele familiens smag. Men frygt ej, du er nemlig kommet til det helt rette sted, hvis du leder efter inspiration til spisetid.

Aftensmads-ideer: Nemme og hurtige opskrifter til hverdagen

Det er sjældent, vi har oceaner af tid til at stå i køkkenet og kokkerere på hverdagsaftener. Derfor må måltidet gerne være både nemt og hurtigt at lave, men samtidig skal det selvfølgelig også være sundt. Her kan du ty til hverdagsklassikere som cremet kyllingelasagne og chili con carne, hvor du kan lave store portioner, så der er til et par dage. Det vil også være oplagt med pasta-retter, der har fået tilføjet ekstra grøntsager, som eksempelvis denne kyllingesalat med grøntsager og peanutdressing eller spaghetti med tre slags bønner og ricotta.

Pasta- og spaghettiretter er nemlig super hurtige at lave, de kommer i mange udgaver, og så er det noget, som de fleste kan lide. Prøv også varianten ”one pot-pasta”, hvor alle ingredienserne til retten puttes i gryden på én gang, og efter 15 minutter har du et lækkert og smagfuldt måltid.

En anden hurtig hverdagsret, som kan varieres i det uendelige, er madtærten. Her har vi samlet 12 gode bud, som du kan blive inspireret af. Tænk også gerne i retter, hvor du med fordel kan lave en ekstra portion, der kan fryses ned, som eksempelvis de her krydrede frikadeller – så har du lynhurtig aftensmad til særligt travle dage.

Hovedretter til alle behov

Flere og flere begynder også at undlade kødet en eller flere dage om ugen – eller de skipper det helt. Derfor kan du også finde et hav af vegetariske opskrifter på siden her, som mætter godt, og som ikke går på kompromis med hverken smag eller sundhed.

Endeligt er aftensmad jo også noget, vi spiser ved festlige lejligheder, hvor vi gerne bruger mere tid og flere ingredienser for at gøre hovedretten til noget særligt. Det kan være traditionelle kødretter som kalvefilet med kasperssauce eller oksemørbrad med syltede skalotteløg, du kan lave en tema-buffet, hvor alle kan tage det, de har mest lyst til at spise, eller du kan gå efter mere syndige og børnevenlige retter som burgere med pulled pork.