INDRET DIN TERRASSE OG ALTAN

En terrasse er et hævet område udendørs — de fleste har en i haven. Her er der plads til havemøbler og hygge, og som regel er terrassen placeret, så der er sol mange timer af døgnet. Det er et samlingspunkt og et opholdsrum — i haven. Der er her vi soler os, og her vi griller.

Altanen tjener samme formål, men er oftest noget som folk i lejlighed kan nyde godt af. Også her er der for det meste tale om en plet i solen, men modsat terrassen er her som regel noget mere trangt, og alt det grønne må nødvendigvis finde en plads på de i forvejen meget få kvadratmeter. 

Dyrk haven i potter, krukker, kummer og altankasser

På terrassen og altanen er belægningen altid lukket, og skal de grønne have en plads her, så må du dyrke i krukker og andre beholdere. Der findes et væld af forskellige krukker og plantekummer, og alle har hver deres formål, udformning og størrelse. 

På terrassen vil vi gerne have planter der dufter, blomstrer eller på anden måde er en fryd at have tæt på, når vi nyder livet på terrassen eller altanen. Det bliver også mere og mere moderne at dyrke sine grøntsager på tagterrasser og på altaner, og med nogle store plantebeholdere og et par kapilærkasser er der ikke lang vej fra den lille altan til drømmen om at spise hjemmedyrket frugt og grønt. 

Leder du efter planter, der er gode at dyrke i krukker? Vi elsker margueritter, Fuchsia, lavendel og Buksbom. Du kan også gå på opdagelse efter inspiration i vores artikler herunder. 

Vedligehold belægningen på terrassen

Næst efter indretningen af terrassen kommer vedligehold. Mange belægninger får hurtigt patina, hvis ikke du holder det, og ukrudt indfinder sig endnu hurtigere i revner i sprækker. Her finder du også råd og vejledning til at slippe af med f.eks. flisepest og algebelægninger på træ og fliser. 

På samme måde er her også alt, du behøver at vide, om hvordan du vedligeholder havemøblerne, der selvfølgelig er en vigtig del af livet på terrassen og altanen.