TIPS OG VIDEN OM HAVEN

Det er afgrænsningen, der gør et stykke plejet natur til en have. Hegnet omkring haven er rammen, og inden for det, er naturen noget vi aktivt plejer og nyder.

Leder du efter tips til en grønnere græsplæne? Klik her.

Havekalender

For mange er haven også den aktive del. Der er en bestemt tilfredsstillelse i havearbejde og mange oplever at have lyst til at gå i haven uden helt at have overblik over, hvad man skal give sig i kast med. Du kan finde en masse inspiration til opgaver i haven i en havekalender — her er både gode idéer men også råd om hvad man i hvert fald bør gøre, de enkelte måneder. Og der er altid noget at gøre i haven, selv i de koldeste måneder af året. Her finder du vores havekalendere.

Valg af planter og blomster til haven

De fleste vil tænke på stauder, når snakken falder på haveplanter. Staudehaven byder på et fantastisk blomsterflor hvert år. Her får du tips til staudehaven. 

Roser fylder haven med romantik og historie, dem får du vejledning i vores guide: Sådan får du succes med roser.

Træer og buske kan også levere blomsterflor, men måske vigtigst er det planter, der er med til at give haven højde og rum.  Særligt de klippede hække er gode til at skærme og omkranse haven, men også til at inddele i rum.

Tips til hækken: Sådan planter du en hæk.

Køkkenhave og drivhus

Haven er ikke bare pryd. Historisk har den været en del af husholdningen, når man har groet afgrøder, præcis som mange gør det i køkkenhaver og drivhuse i dag. 

Havens øvrige elementer

For de fleste handler det ikke bare om at dyrke og nyde plantelivet. Andre elementer af naturen er også velkommen i haven. Det kan være fuglekasser og aktiv fodring af fugle, til for at tiltrække mere liv til haven, eller havedamme anlagt for at tilføre et element af vand i haven, måske med tilhørende fisk i havedammen

Glem ikke hyggen!

Vigtigst er at nyde haven. Indret med havemøbler, grill og bål, og dyrk i krukker. Her finder du inspiration til terrassen.