KAGER TIL ENHVER ANLEDNING

Kager er noget vi samles om. Til fødselsdage, højtider, sammenkomster med familien og fejringer på arbejdspladsen – ja, selv foran TV’et samles vi om søde kageprogrammer som Den store bagedyst og Sukkertoppen. Og det er let at forstå, at kagen har en særlig plads hos mange af os, for den er lig med hygge, velsmag og gode stunder.

Opskrifter på nemme kager

Og kagen er en taknemmelig størrelse, hvor de fleste af os kan være med. Det kræver ikke store bage-evner at bikse en klassisk banankage eller drømmekage sammen, som smager skønt og med garanti vil glæde hver en gæst. En traditionel chokoladekage går man heller aldrig galt i byen med. Du kan også vælge en kage, som ser ret imponerende ud, men som faktisk ikke er særlig svær at lave. Det gælder for eksempel denne lækre sommerkage med bær og ditto svampede blommekage.

Kager til alle årstider

Ligesom med maden er det også oplagt at lade kagen afspejle sæsonen – og højtiden. Der er nemlig noget nostalgisk og trygt ved de velkendte smage og dufte, der går igen år efter år.

Især julen er kendt for dens hjemmebag, og det er svært at gå igennem december uden at have bagt mindst én omgang klassiske julesmåkager. Prøv også denne lækre julekringle med rosiner, eller imponér til julefesten med dette overdådige hit af en honningkage med peberkageby som pynt.

Til fastelavn skal der selvfølgelig fastelavnsboller på bordet, og til påskefrokosten vil det være oplagt at dekorere med æg og gule nuancer. Og når sommeren nærmer sig, og Danmarks saftige rabarber og søde bær begynder at modnes, så er det bare om at plukke løs og bruge dem i alverdens lækre kager.

En sand klassiker er jordbærtærten, som må siges at være smagen af sol og sommer, men hvis du serverer denne marengsdrøm med rabarberskum eller denne cheesecake med blåbær vil der heller ikke være et øje tørt ved kagebordet. Du kan også blot gå på opdagelse i vores kage-univers herunder – der vil uden tvivl være en, der appellerer til dig kagehjerte.