LÆKRE OG NEMME SALATER

Mange serverer en let salat på aftensmadsbordet, både for variationens skyld men også lidt for samvittigheden. Men der er altså ingen grund til at nøjes med en hurtig skål agurk, tomat og iturevne salatblade — det kan med samme lethed blive væsentlig mere interessant end det. Her finder du inspiration til den lækre salat.

Nemme salater

De lette salater er ofte til fordi de skal klemmes ind som en ekstra ting, eller fordi man ikke orker det helt store aftensmåltid, hverken at lave det eller spise det — men det skal jo stadig være lækkert!

De letteste salater er dem man hurtigt kan blande i en skål og så er de klar. Det kan være denne sommersalt med radiser og ærter eller denne salat med babyspinat, hindbær og ristede mandler. Vi er også rigtig glade for den her nemme waldorfsalat der gør det superlet at tage tilbehør med til højtiden.

Madsalater

Madsalater er altså virkelig med til at gøre den klassiske med iceberg og tomater til skamme, når det gælder salater man kan blive mætte af. Det er typisk spændende og lækre madsalater der sagtens kan få lov at fylde halvdelen af tallerkenen, og laver du tilmed varianter med noget fyld som quinoa eller bulgur så kan din madsalat også sagtens stå for sig selv som ret både til aften og til frokost. 

En af vores yndlingssalater der mætter, er den her salat med grønkål og appelsin, og en anden lidt lettere version er den spændende med sæsonbestemte bulgursalat med bønner og skvalderkål.

Kartoffelsalat

Det her er en af dem, som mange ikke vil klassificere som en egentlig salat, men kartoffelsalaten er altså en vigtig del af sommerhalvåret — den er det perfekte tilbehør til grill-middagen og til alle de gode hovedretter. Her er vores favorit: Frisk kartoffelsalat med radiser.

Pastasalat? 

Få opskriften på den lækreste græsk pastasalat.

Dressing til salat?

Leder du efter inspiration til dressingen? 5 skønne dressinger.