JUICE, SAFT OG ANDRE LÆKRE DRIKKE

Hjemmelavet og friskpresset juice

Der er mange måder at få ekstra frugt og grønt indenbords i hverdagen, og juice er en af de sjoveste og lækreste måder at gøre det på. 

Med en juice kan du desuden let rydde op i frugtskålen og i grøntsagsskuffen (vi er vilde med mindre madspild) — det lidt trætte og oversete frugt og grønt bliver lynhurtigt til en frisk og lækker juice klar til servering. Idé: Friskpresset juice med gulerod og æble.

Lav din egen saft

Det er lige før du kan lave din egen saft af hjemmesankede bær og frugt i hele vækstsæsonen. Driv rabarber frem, så starter sommeren tidligt med helt friske rabarber længe før de fleste andre ting er begyndt at gro. Henimod sensommeren bugner det først med jordbær og hyldeblomster, og siden med alverdens forskellige: solbær, stikkelsbær ribs og rabarber giver et afkast mere sidst på sæsonen, når den er blevet stor og frodig. Det er alt sammen fantastiske råvarer, når du skal lave din egen saft.

Vores tre saft-favoritter:

Opskrifter på smoothie

Smoothie kan synes at være rent slik, og det er en lækker selvforkælelse at gøre til en del af hverdagen. Smoothie er god til eller som morgenmad, og den har en urokkelig plads på de fleste brunchborde. Smoothie gør det også rigtig godt som mellemmåltid, eller som forfrisker på de varme sommerdage. Rigtig mange smoothies er baseret på banan og lidt mælk og det giver dem en tyngde og mumsethed som man ikke rigtig får med andre drikke.  

Begynder du at eksperimentere med vaniljeis i din smoothie så er du hurtigt over i milkshake som fx denne cremede blåbærmilkshake eller jordbær milkshake med hyldeblomst.

Tre forslag til smoothie