Forretter
Begynd festen, fødselsdagen eller middagen med en lækker forret. Her finder du vores lækreste opskrifter. Velbekomme!
Blinis med rødløg og laks
Ricottapandekager med asparges og stenbiderrogn
Agurkesushi med laks og pikantost
8 forretter til nytår
Kartoffelfladbrød med vinterkål, gedeost, saltet torsk og basilikum
Cremet polenta med bagte tomater, basilikum og parmesan
Torsk med vinterbroccoli og kærnemælksdressing
Røsti med laks
Gravad laks med artiskokmousse og chips
Lakserillette med ærteskud og rugbrød
Jordskokkesuppe med laks og syrlige krydderurter
Gravad laks med dild og snaps
12 nytårsforretter med laks
Små tærter med bagte løg
12 lækre retter til frokostbordet
12 nemme forretter til sommeren
Grillede asparges med rejer og dildcreme
Asparges med stegte kammuslinger og nøddesmør
Nem forret: Carpaccio med rucola og oliven
FORRETTER TIL ENHVER LEJLIGHED
En forret skal blot mætte en lillesmule inden hovedretten, så den må ikke være for stor, men til gengæld må den gerne være fuld af smag og flot portionsanrettet.
Lette og hurtige forretter
Du behøver dog ikke at være en sand mesterkok for at lave en lækker og indbydende forret, der ser ud af meget. Der findes nemlig masser af nemme forretter, som både er hurtige at lave – og som smager fantastisk. Her vil det være oplagt at lave en omgang brushetta, som er en lille luksushapser, hvor fyldet kan varieres i det uendelige. Prøv fx bruschetta med ærter, spirer og parmaskinke eller denne skønne udgave med hindbær, brie og rabarbersirup.
Andre bud på hurtige og lette forretter kan være hjemmelavede blinis med stenbiderrogn, fyldte portobellosvampe med ost eller måske en rejecocktail i en opdateret version – denne er fx med store sprøde tigerrejer. Det er også oplagt at tænke årstidens råvarer ind i din forret, så brug gerne grønne asparges, når de er i sæson, og sødmefulde frugter, når sommeren nærmer sig.
Forretter til nytår
Et af de tidspunkter, hvor rigtig mange af os især spiser forret, er selvfølgelig nytårsaften. Mange bruger en del tid på at planlægge, hvad menuen skal bestå af, og vil derfor gerne gøre lidt ekstra ud af både forret, hovedret og dessert denne aften. Et oplagt valg til nytårsforretten er selvfølgelig laks, som kan tilberedes og serveres på et hav af forskellige måder. Se bare her, hvor vi har samlet 8 fine bud.
Hvor meget røget laks pr. person til forret?
En forret ligger som regel omkring 150-250 g pr. person. Serverer du laks med lidt tilbehør i form af brød og grøntsager, er omkring 50 gram passende. Serverer du laks alene, kan du servere en større portion på omkring 75-100 gram.
Forretter uden fisk
Er du eller dine gæster ikke så meget til fisk, kan et andet bud på nytårsforretten være en lækker suppe. En suppe er nem at lave, ofte kan den endda tilberedes dagen i forvejen, så den blot skal varmes op om aftenen, og så luner den godt i en kold tid. Prøv måske en med løg og hjemmelavede brødcrutoner eller denne cremede udgave med rodfrugter.
Du kan også gå med de klassiske blinis eller minipandekager, hvor fyldet kan varieres efter ønske, servere disse moderne minitarteletter – eller bare gå på opdagelse og blive inspireret af alle de lækre opskrifter herover.