Cocktails: Inspiration til drinks til middagen

Der er intet, der sætter gang i middagen eller festen som en god cocktail – hvad enten den er med eller uden alkohol! Der findes cocktails for enhver smag og tørstig gane, du kan nemlig servere både sure, søde, bitre, frugtige og cremede drinks! Så uanset om du er til en god gammel mojito eller til de mere kreative cocktails i alverdens farver, så er der masser af inspiration at hente her! 

20 kendte og populære cocktails

 1. Gin & Tonic
 2. Old Fashioned
 3. Gin Hass
 4. Espresso Martini
 5. Piña Colada
 6. Cosmopolitan
 7. Mojito
 8. Tequila Sunrise
 9. Dark 'n' Stormy
 10. Aperol Spritz
 11. Strawberry Daiquiri
 12. Moscow Mule
 13. Negroni
 14. Margarita
 15. Tom Collins
 16. Mai Tai
 17. White Russian
 18. Sex On The Beach
 19. Filur
 20. Isbjørn

Idéer til nemme cocktails

Cocktails kan være en hel videnskab for sig, og nogle af klassikerne kræver lidt mere end som så at lave på den helt rigtige måde – du vil ofte have brug for en shaker og et målebærer for at nå i hus med det bedst mulige resultat – mens andre faktisk er rimeligt nemme og hurtige at lave selv med simple remedier. Uanset om det er til fest eller afslapning, så er det en fordel, at cocktailen er nem og simpel! 

Her er 3 nemme cocktails:

Coctails til alle anledninger

En Gin & Tonic efter en lang arbejdsdag. Den første tår af en Aperol Spritz i solen med vennerne. Eller en Espresso Martini som det søde puntum efter en god middag. Der findes en cocktail til enhver anledning, og mens nogle holder af gentagelsen i at nyde den samme drink fredag efter fredag, sætter andre pris på at eksperimentere med nye smagskombinationer! Her får du inspiration til cocktails til forskellige lejligheder. 

Velkomstdrinks til middagen

Sæt gang i stemningen, og byd velkommen med en god velkomstdrink. Der er mange muligheder, og mange tyer til den helt klassiske punch bowle, som har sine fordele, men der er altså noget stil over at byde på et glas af en helt særlig udvalgt drink. Servér fx en kirsebærstarter, eller hvis det skal være simpelt og hurtigt en nem drink med rosé og mynte.

Læs også: 3 festlige drinks til nytår

Sommerdrinks til sommerfesten

En forfriskende sommerdrink, der køler i varmen — så er det lige før, der er charterferie hjemme på terrassen. Der er rigtig mange sommerdrinks vi er glade for, men vores farvoritter må helt klart være hvid rom med hyldeblomst og jordbær eller mojito med blåbær!

Mocktails: Alkoholfri cocktails til de alkoholfrie aftener

Nogle vil gerne have deres drinks og cocktails virgin, altså uden alkohol - det kaldes også mocktials! De kan sagtens være lige så lækre som varianterne med alkohol. Her får du inspiration: 8 gode drinks med og uden alkohol. Eller hvad med hvid gløgg uden alkohol?

Til de kølige aftener

Romtoddy og Irish Coffe: De to uundværlige! Romtoddy hjælper på de fleste småsygdomme og nedtryktheder, ligesom den perfekte Irish coffee formår at få dig godt varm og helt ovenpå igen, hvis du skulle føle dig nede i kulkælderen.

Herover finder du alle vores opskrifter på drinks og cocktails.