HAVETIPS, TRICKS OG GODE RÅD

Der findes et væld af tips og tricks man kan have gavn af i haven, og selv den mest garvede gartnere kan have noget at lære. I langt de fleste tilfælde er der mulighed for at gøre livet lettere — og det er vi vel alle interesseret i, særligt når havearbejde jo kan være noget rigtigt knoklearbejde til tider.

Find inspiration til gøremål i havekalenderen

For nogen er det ikke altid til at finde ud af hvor man skal starte, og hvad er det nu lige, der er det vigtige i den her måned. Ofte opdager man for sent at løbet er kørt, hvis man ville have tidlige radiser, eller også er græsset blevet så langt at det er nærved umuligt at slå.

Derfor er den rigtig god idé at finde sig en god havekalender, der kan være behjælpelig med at huske, hvilke gøremål der er aktuelle i haven. Her har vi samlet vores havekalender. Der er en samling af gøremål i haven uge for uge og måned for måned.

Almindelige haveproblemer

Mange døjer med helt almindelige problemer i haven, og faktisk er der i langt de fleste tilfælde simple løsninger. Der er ingen grund til at lade sig slå ud af bladlus, sultne larver, dårlig jord eller mos i plænen. Hvad gør man, når klatreplanter er på afveje? Hvad hvis der bliver ved at være bare pletter i bedene? Hvad med i græsplænen? Det handler bare om at vide, hvordan man forbygger problemet. Vi har samlet de 15 mest almindelige problemer i haven, og der er en løsning til hvert eneste problem.

Haveråd som du sagtens kan ignorere

Lige så mange havetips og råd der findes, som faktisk kan lette livet i haven, næsten lige så mange er der, som man godt kan tage med et gran salt. Faktisk findes der også nogle almindeligt haveråd som man høre om igen og igen, som du sagtens kan ignorere. Det er jo f.eks. til at få stress af den evige sang om at græsset skal slås hver uge, og i nogle uger endda flere gange om ugen. Mange af havemyterne holder ikke spor vand. Her kan du læse de 10 haveråd du sagtens kan ignorere.

Begyndertips til haven

Er du ny haveejer, eller drømmer du bare om tage magten over en vild baghave, så er der masser af gode råd og viden at hente. Her har vi til at starte med en guide til begynderhaven, og hvis du er mere til køkkenhave, så har vi en tilsvarende guide til at komme godt i gang med køkkenhaven. Desuden er det altid godt som begynder at referere til en havekalender, som vi har nævnt længere oppe.

Og så er det bare at kaste sig ud i det, og gå på opdagelse i alle vores havetips herover.