LIV HJEMMET OP MED GRØNNE STUEPLANTER

Stueplanter skaber et godt indeklima og så er de en god kilde til godt humør — hvis de da trives. Rigtig mange har småproblemer med deres potteplanter, og ofte bliver det faktisk en betydelig udgift at gå og investere i nye grønne planter hele tiden. Vi har lavet en guide, der først giver de hurtige tips til planterne og derefter går i dybden med alle de faktorer der har noget at sige ift. om stues grønne indslag trives. Få den her: Den store guide til grønne stueplanter.

Vores to mest populære stueplanteartikler:

Pasning og pleje af potteplanter

På papiret er det simpelt — planter har brug for næring, vand og lys, men problemet er ofte at de får for meget eller for lidt af en af delene, og det svære er, at alle planter har forskellige krav. 

Det er en rigtig god idé at anskaffe sig planter der passer til dine behov. Hvis ikke du er så god til at vande, kan du anskaffe nogle hårdfør nogle af slagsen, som tåler at tørre ud. På samme måde kan du overveje om din bolig er lys eller mørk, og vælge nogle der passer til. 

Få et bedre indeklima med stueplanter

Planterne omdanner Co2 til ilt og justerer luftfugtigheden i hjemmet — begge dele noget der gør, at du vil opleve et bedre indeklima, hvis du har mange stueplanter. Nogle planter er endda ekstra gode for indeklimaet. Dem har vi samlet her, hvor du kan læse om 10 luftrensende planter der pynter i boligen. 

Pas på planterne hele året

I vinterhalvåret skifter lyset, og planterne forstår at det er vinter — men indendørs forbliver temperaturen den samme, faktisk får planterne det ofte endnu varmere pga. radiatoren. Her er hvad du bør overveje, når du passer dine stueplanter i vinterhalvåret. Har du problemer med planter over radiatoren bør du overveje at anskaffe en af de her 5 hårdføre radiatorplanter.

Læs også om de små irriterende fluer der dukker op i potteplanterne — sørgemyg.