DE BEDSTE OPSKRIFTER TIL STRIKNING OG HÆKLING

Strikning og hækling er igen blevet utrolig populært – og med god grund. At kunne strikke og hækle er nemlig en fantastisk evne at have, der giver mulighed for at lave fine og unikke sager til både dig selv og boligen. Samtidig er det dejligt afstressende at fordybe sig i pinde og garn i stedet for en lysende skærm.

Så hop med på den kreative bølge, og snart vil du kunne lave hjemmestrikkede puder, tørklæder og ting, der både er bæredygtige og perfekte gaveidéer til familie eller venner.

Hvordan strikker man? Lær at strikke og hækle

Mange tror, at strikning og hækling er en svær sport at kaste sig ud i, men faktisk er det slet ikke så udfordrende, som man skulle tro. Er du nybegynder, er det dog en god idé at finde et kursus nær dig eller finde en allieret, der kan lære dig det mest basale. Det er dog også muligt at lære at strikke og hækle gennem how-to-videoer, hvor du kan se hele processen.

Vi har for eksempel lavet videoen: Lær at hækle, der viser de mest basale teknikker og masker, som du kan bruge til at hækle mange forskellige skønne ting. Derefter kan du kaste dig ud i at lave en hæklet karklud for nybegyndere.

Hyggelige hækleopskrifter

Du kan hækle mange fine ting til boligen, der både er personlige og unikke. Her på siden har vi samlet vores bedste opskrifter, som er lige til at gå til. Prøv for eksempel denne opskrift på en kaffevarmer til stempelkanden, eller kast dig ud i bæredygtige projekter som disse hæklede vatrondeller, der kan bruges igen og igen, eller et hæklet indkøbsnet, der både er fint, funktionelt og kan erstatte engangsplastikposen, når du handler.  

Søde strikkeopskrifter

Er du mere til strikning, så er der også mange opskrifter, der helt sikkert er noget for dig. Prøv for eksempel at strikke denne søde serviet. Vil du lave noget, der er lidt mere udfordrende, kan du passende prøve opskriften på en yndig pude i kabelstrik. Og skal det gå hurtigt, har vi også lavet opskriften: "Strik et tørklæde på 30 minutter", hvor du bruger dine arme (ja, du læste rigtigt!) i stedet for strikkepinde.

Kreativitet er sundt for sjælen

Er du endnu ikke overbevist om, at du skal i gang med at strikke og hækle? Så vidste du måske ikke, at strikning og hækling både er sundt for kroppen og sindet. Forskning siger nemlig entydigt, at håndarbejde har en lang række sundhedsmæssige fordele – for eksempel modvirker det stress og angst! Læs også om de andre overraskende fordele ved at strikke. Så der næsten er ingen undskyldninger for ikke at kaste dig ud i det.