Konfekt

Sunde havregrynskugler med dadler

Sunde havregrynskugler smager mindst lige så skønt som de klassiske af slagsen! Her får du en nem opskrift fyldt med friske dadler, kokos og selvfølgelig havregryn.
af Mia Gardum. 20.12.2022 Foto: Martin Dyrløv.
Sunde havregrynskugler uden sukker

Havregrynskuglerne er en klassiker på kaffebordet, og de smager dejligt, men indeholder desværre en hel del smør og raffineret sukker. Dog kan du sagtens lave dem i en sundere udgave, som smager sødt og syndigt, men kan nydes med god samvittighed! Det bedste af det hele er, at de kan bikses sammen på ingen tid.

Hvor mange kalorier er der i sunde havregrynskugler?

Selvom havregrynskuglerne i opskriften her er fyldt med sunde og gode sager, er de velsmagende hapsere ret kalorietætte. De indeholder nemlig ca. 350 kalorier per 100 g. Til sammenligning indeholder almindelige havregynskugler ca. 450 kalorier per 100 g. Til gengæld er de alle kalorierne værd!

Kan jeg lave sunde havregrynskugler uden dadler?

Selvom du ikke bryder dig om dadler, skulle du alligevel tage at give havregrynskuglerne her en chance. De smager nemlig sødt og lækkert, og dadlerne er på ingen måde gennemtrængende. Hvis du alligevel gerne vil finde et alternativ til dadler, kan du bytte dem ud med andre tørrede frugter som f.eks. figner eller abrikoser.

10 stk

Ingredienser

  • 200 g friske dadler uden sten
  • 3 spsk. kakaopulver
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 1-2 dl finvalsede havregryn (alt efter hvor fugtige dadlerne er)
  • 1 dl kokosmel

Sunde havregrynskugler

  1. Blend dadler, kakaopulver og vaniljepulver til en lind masse.
  2. Mix massen med havregrynene i en skål.
  3. Tilsæt havregrynene lidt efter lidt, til massen kan formes til kugler.
  4. Form små kugler, og rul dem derefter i kokosrasp.