Selv om det er kunst, der præger den 220 m² store lejlighed, så er det vindeltrappen, der stjæler opmærksomheden. Trappen, der fører op til 1. salen, er placeret i lejlighedens åbne stue, der ellers er præget af markante kunstværker og ikoniske designmøbler. Lejlighedens beboere, Marie Schulz og Morten Kjær, der bor i den unikke penthouse-lejlighed, flyttede ind for halvandet år siden, og siden er alt blevet renoveret.
Se de nyeste boliggallerier her! Indretningsnørder
De to lagde nye gulve, flyttede vægge og byggede specialløsninger som et walk-in closet – og gav plads til trappen selvfølgelig. For det er i detaljen, at overskuddet ligger. – Vi er ret nørdede, når det kommer til indretning. Og vi bliver nok aldrig færdige med at indrette, fordi vi altid bruger masser af tid på detaljer. Når vi er ude at rejse, lægger vi mærke til små ting på hoteller og restauranter, som vi lader os inspirere af. Bagefter prøver vi at tilføje de indtryk, vi får på vores rejser, i vores hjem. Det giver os begge ro, når vi går helt ned i de små detaljer i vores indretning. Når man kan lide at være hjemme og ikke mindst glæder sig til at komme hjem, giver det lige lidt ekstra, siger Marie Schulz.
Højt til loftet
– Vi faldt for indretningsmulighederne, for den store, åbne stue med vindeltrappen, som giver noget unikt til rummet. Desuden er her højt til loftet og ingen naboer lige overfor – det giver et helt andet lys. Og det er noget af det, som man sætter pris på, når man bor i en lejlighed i storbyen, siger Marie Schulz. Køkkenet, der ligger i forlængelse af stuen og spisestuen, er åbent, og der er plads til en masse mennesker. – Vi kan generelt godt lide, når der ikke er for mange lukkede døre mellem rummene. En planløsning, hvor stue, spisestue og køkken nærmest går ud i ét, er genial for os. Her kan vi være sammen med hele familien eller med vores venner, når vi holder middagsselskaber, siger Marie Schulz. Læs også:
20 tips til dit sommerhus Kunst som midtpunkt
Det er ikke svært at se, at kunst er en fælles interesse for parret. Hvert rum er præget af unikke kunstværker og malerier, som for det meste er købt på gallerier i udlandet. Og så er der de mange gallerier i Bredgade, som dagligt frister på Morten Kjærs vej til arbejde. – Jeg er ret ligeglad med, om kunsten passer sammen – vi køber kunst, som vi kan lide, og vi giver værkerne plads. På den måde får kunstværkerne lov at leve i indretningen. Jeg kigger også meget på nettet efter den kunst, vi begge kan lide. Hvis vi på et tidspunkt får et kunstværk for meget, så sælger vi det, vi mindst kan lide. Men det er ikke sket endnu, siger Morten Kjær, der sværger til kraftig og udtryksfuld realisme.
Kom med indenfor her ...