julehjem
Hus

Boliggalleri: Et julehjem i traditionens tro

af Pia Olsen/Living Stories /Foto: Anitta Behrendt 21.11.2019
Alting skal være, som det plejer hos familien Smith. De gamle julekugler, papirklippene og det riflede julestel skal findes frem, før julen kan begynde.

Rør blot ikke ved min gamle jul’ lyder sidste linje i den velkendte julesang Sikken voldsom trængsel og alarm, og ordene kunne lige så godt være skrevet af tekstildesigner Mia-Louise Mailund Smith. – Julen skal være, som den er. Vores jul er meget nøje udvalgt – tingene har deres pladser, og jeg værdsætter vores juletraditioner. Mine børn sætter også pris på genkendeligheden, kan jeg se, fortæller Mia-Louise Mailund Smith. Designerens jul er inspirereret af hendes studietid i England. Hun beskriver selv sin julestil som poetisk og fortættet, fyldt med antikke julekugler, tørrede blomsterkranse og papirklip. – Jeg elsker papirklip. Det er forunderligt, at du kan tage et stykke papir og lave det om til noget så fint og poetisk bare med saks, fantasi og en stor portion koncentration.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Antikke glaskugler

SE OGSÅ:Jesper Høvrings julehjem

Faste fællesskaber

Boliggalleri: Et julehjem i traditionens tro

julehjem

Her bor: Mia-Louise Mailund Smith, tekstildesigner og illustrator, og Mark Smith, sammen med deres tre børn.
Bolig: Villa i Gentofte, nord for København, på 240 m².
Stil: Klassisk jul i moderne rammer.

boliggalleri

Julesokker på trappegelænderet, der kan bruges igen år efter år, viser hvordan Mia-Louise Mailund Smith og familien har fået julen ind i deres villa på en stilfuld måde. Julesokkerne er fra MisseMai. Trappens grønne farve er green smoke fra Farrow & Ball, mens væggene er malet i shaded white fra samme producent. Kirkebænken er et fund fra DBA, mens hynden er syet af stof fra Tapet-Cafes Helene Blanche.

juletræ

Hvis du vil gøre det årlige juletræ til lidt mere bæredygtigt, kan du købe et økologisk dyrket træ eller vælge et, der kan plantes ud i haven. Efterfølgende kan du smide det på kompostbunken eller køre juletræet på en genbrugsstation, hvor det kan ende som CO2-neutralt brændsel eller kompost. Lyseholderne er fra Georg Jensen, mens julekuglerne er vintage fra Fil de Fer samt lånte.

julebord

Vinduets og væggenes varme farver understøtter julestemningen i den ellers minimalistisk indrettede spisestue. Spisebordet er lavet af Dinesen-planker på et stel skabt af den lokale smed, mens stolene er fra Arper. De store vaser på bordet er fra Svenskt Tenn og Georg Jensen. Gulvlampen er fra Flos.

køkken inspiration

Et fad med julelækkerier og et julestel er en smart måde at få julestemningen til at brede sig på i køkkenet, der ellers godt kan være en udfordring at pynte op på traditionel vis. Barstolene er fra Mater, og væguret er fra Ole Mathiesen. Værkerne på væggen, der er malet med single cream fra Farrow & Ball, er lavet af Mia-Louise Mailund Smith.

juledetaljer

Tørrede blomster og siv er pynt, du også kan holde ud at kigge på, når julen er ovre. Vasen er fra Hay, og Søholm-lampen er vintage.

julestue

Julen er hjerternes fest, så sørg for at indrette stuen, så der også er plads til bare at slappe af og være sammen i løbet af december. Puderne er fra MisseMai, sofabordet er specialdesignet af Byggeselskabet Maj, og pendlen er fra Gubi.

boliggalleri

I stedet for en flyder kan flere mindre sofaer indbyde til samvær og samtale på næsten den samme plads. Sofaerne er fra Sofakompagniet, og puderne er designet af Mia-Louise Mailund Smith. De to værker er lavet af Malene Landgreen.

juleinspiration

Indret et lille barhjørne til cognac og whisky i din stue, så decembers gæster føler sig velkomne. Det pink værk er lavet af Anne Nowak, mens lysestagen og kanden er fra Georg Jensen. Karrusellen er fundet på et loppemarked.

Gå all in på julen i det små med forskellige røde nuancer på stuens puder. Puderne er fra Brunswick.

SE OGSÅ:Cathrine de Lichtenbergs juleeventyr