Lejlighed

Boliggalleri: Et julehjem med glimmer

af Glotti Press / Foto: Andreas Mikkel 20.12.2017
Marie Louise Brangstrup kan godt lide glimmer. Så når kalenderen siger juletid, skruer hun op for julepynten i en ellers enkelt indrettet lejlighed.

E n stram indretning er ingen undskyldning for at spare på pynten. I hvert fald ikke ifølge Marie Louise Brangstrup, der til jul blander forskellig slags pynt, så længe der er glimmer på.

– Jeg elsker ting i sølv, som glitrer og glimter. Det bærer min julepynt i høj grad præg af. Jeg er især glad for mine sølvjuletræer, som jeg med nød og næppe har fået fat i.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I hjemmet i Indre by i København står gaverne også fremme sammen med julegodter. I december skal der nemlig ikke spares på noget, hvis det står til Marie Louise Brangstrup.

– I julen giver jeg den fuld skrue. Jeg elsker at bage, pynte op og pakke gaver ind.

Hvert år til jul laver Marie Louise Brangstrup konfekt i køkkenet, og det vil begge børn gerne være med til. Når det er koldt udenfor, holder Marie Louise Brangstrup også af at lave sin egen varme, hvide gløgg med kanel og stjerneanis.

Julepynt købt på rejser

Rundt i lejlighedens hjørner hænger der personlig julepynt, som Marie Louise Brangstrup har samlet sammen gennem 14 år. Hun kan godt lide at pynte op med traditionel julepynt, men elsker også at blande med skæve fund.

– Min eksmand og jeg har haft tradition for at købe julepynt, hver gang vi var ude at rejse. Derudover har jeg håndmalede julekugler hængende med mine børns navne og fødselsår. Så dem passer jeg rigtig godt på, siger Marie Louise Brangstrup.

Traditionen stammer fra hendes familie, hvor hvert nyfødt barn fik sin egen kugle med navn i en ny og særlig farve. Den har hun ført videre til sine børn, der selv hænger deres egen kugle på træet.

SE OGSÅ: Opskrift på klassisk risalamande.

Samles om andesteg

I julen får Marie Louise Brangstrup besøg af sin familie, som samles på tværs af grænser.

– Min familie bor i udlandet, men de kommer altid forbi Danmark i julen. For mig er julen derfor årets højdepunkt.

I år samles familien til julemiddag om det mørkebrune bord, som er udsmykket med gran og stel i blågrønne toner. Her bliver der serveret traditionel julemad, som ifølge Marie Louise Brangstrup smager helt fantastisk.

– Jeg er stor fan af julemad, og så er jeg er sindssyg god til at lave and. Så det må klart være min bedste juleopskrift.

Efter familien har spist, danser de om træet, mens de synger halvdelen af første vers fra de forskellige julesamler. Der er nemlig ingen i Marie Louise Brangstrups familie, som kan huske hele teksten.

SE OGSÅ: Gammeldags julehjem i Kerteminde.

Boliggalleri: Et julehjem med glimmer

Hvem: Marie Louise Brangstrup, 38 år, og kreativ direktør i tøjmærket North, samt børnene Alfa, ni år, og Bjørn, seks år.
Bolig: 200 år gammel lejlighed i København K på 130 m2.
Stil: Feminin industriel.

Sæt et juletræ i en potte på hjul såsom en møbelhund. Så er det nemt at flytte rundt på, hvis du vil omdekorere i løbet af december. Cedertræet er fra Grønttorvet, og potten i cement er fra House Doctor ligesom sofabriksen og lampen. Puderne er fra Broste, House Doctor og Ikea. Endevæggen er malet med Kabe-maling.

Du kan selv lave en nem julekalender som Marie Louises. Mal en plade sort, og bank søm i. Hæft naturbånd fast på små hørposer, og bind træmærker med tal og julepynt på. Alle materialer er købt hos Panduro Hobby.

Brune pakker med kraftigt bånd og mærkater giver en nostalgisk følelse. Pynt dem med kogler og gran, så de bliver en udsmykning i sig selv.

Brug hylder i stedet for køkkenskabe for at vise dit pæne service frem. På hylden står der service fra Broste og Christian Bitz, drikkeglas fra Ikea og sølvkande fra George Jensen. Den sorte bakke i baggrunden er af Finn Juhl.

Læg en skiferplade som glasbrik, og slå en sløjfe på stofservietten – så behøver du ikke dug på bordet for at skabe feststemning. Bordet i bejdset eg er fra House Doctor ligesom glimmerstjernerne, og glascylinderen er fra en lanterne fra Broste. Isbjørnen er købt på et julemarked. Messinglamperne over bordet er fra Tom Dixon, og de tre fatninger og lyspærer er købt hos Merci i Paris.

Hele nelliker og kanelstænger i glasset gør den hvide gløgg festlig.

En stor gulvvase med grene er en nem måde at skabe liv på i ellers tomme områder. Unikavasen er fra Tom Dixon, spejlet er fra House Doctor, og Snoopy-lampe i vinduet er fra Flos.

Flyt julen med ind i soveværelset ved at udnytte vægge og vindueskarme. Bagvæggen er malet med Kabe, der matcher sengegavlen i mørk grå fra Ikea. Gardinerne er fra Ikea. Sengetæppet er fra Broste, og puderne er blandt andet fra Broste og Aiayu. Lyskæden i hjørnet er fra House Doctor.

Mere inspiration?

Kom med indenfor i denne smukke villa i Kerteminde, som gemmer på den fineste juleudsmykning.