Boligreportage

Boliggalleri: Fra togvogn til sommerhus

af Gap Interiors/Faith Eckersall 28.01.2016
Foto: Gap Interiors/Nick Carter
Udefra ligner det et hyggeligt træsommerhus, men indvendigt afslører huset, at det oprindeligt var to forladte togvogne. Tag med på en skøn rundvisning lige her!

Hvert år går familien Bartons sommerferie til deres unikke sommerhus ved kysten i West Sussex i Sydengland.

Her nyder de alle at svømme, surfe og samle krabber og skaller og i det hele taget leve det meste af tiden udenfor. Omdrejningspunktet for deres ferie er et usædvanligt sommerhus, der oprindeligt er to faldefærdige togvogne, efterladt nær vandkanten for evigheder siden.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

”Jeg vidste, at togvognene rummede nogle helt særlige muligheder og ville blive nogle fantastiske soveværelser – især for børnene”, fortæller Kate. Og i dag er det kun de indvendige detaljer, der afslører, at der faktisk er tale om to gamle, efterladte togvogne.

Bevaringsværdige levn fra fortiden

Som så mange andre ejendomme ved havet i West Wittering er huset bygget op omkring nedlagte togvogne, der har ligget her de sidste 70 år. De var blevet føjet sammen via et tag for at skabe et samlingsrum, og Kate insisterede på at bibeholde de to skæve togvogne, men ville give dem et tiltrængt ansigtsløft.

Da familien overtog dem, var de malet mahognibrune, og de brunlige gulvtæpper med cirkelmønster var et kapitel for sig. Det gamle ildsted, der delte køkkenet og stuen, blev fjernet, så der i stedet opstod et stort leverum. Terrassen blev udvidet, så det blev et rum i sig selv med en pragtfuld udsigt til havet.

Kendetegn ved stilen

  • En simpel, rå Long Island-stil.
  • Enkle, slidstærke møbler, der ikke er for fine eller sarte kombineret med Ikea-møbler, loppefund og arvestykker.
  • Hvidt og blåt som gennemgående farver suppleret med enkelte koncentrerede farveklatter af gult, vissengrønt, rødt og turkis.
  • Inspiration fra hav, strand og have.
  • Store hvide, malede flader på vægge, lofter og gulve.

Plads til livet

”Jeg ville gerne have, at huset var et sted, hvor vi aldrig behøvede at sige til børnene: Pas nu på dit og dat, lad nu være med at røre ved … Når vi holder ferie, skal det være afslappet og nemt, og der skal være plads til aktiviteter“, fortæller Kate. Derfor er huset indrettet praktisk med malede gulve, solide og til tider lidt slidte møbler, der ikke nødvendigvis matcher.

Se det skønne sommerhus i galleriet nedenfor: