Boligindretning: Fransk inspiration
Lejlighed

Boliggalleri: Fransk mix og match

Af Julia Mincarelli (Sisters Agency), Pia Olsen (Living Stories) / Foto: Birgitta Wolfgang (Sisters Agency) 22.09.2015
Se det store galleri med billeder fra en smuk parisisk lejlighed, og få inspiration til at give dit eget hjem et opfindsomt fransk tvist.

Det franske par Valérie og Lionel bor i den charmerende bydel Le Marais med udsigt ud over de parisiske tage. De små, smalle gader i Marais-kvarteret er for rigtig mange indbegrebet af Paris. Her ligger kendte designere som Vanessa Bruno og Isabel Marants showrooms side om side med rå atelierer fyldt af unge, helt ukendte designere. Gaderne oser af bohemeliv, og de færreste vil gå glip af en slentretur i gaderne, når de besøger Paris. Sådan var det ikke tilbage i 1995.

Få unik boliginspiration hver måned med et abonnement på Mad & Bolig

Forelskede sig i kvarteret

Dengang var kvarteret knap nok nævnt i de hippe guidebøger til byernes by. Men det var dét år, hvor parret Valérie og Lionel faldt for kvarteret, som er domineret af klassiske ejendomme fra slutningen af 1800-tallet. Bygningerne er udført i den haussmanske stil med parketgulve og veludførte stuklofter, og det er i én af de bygninger, helt oppe under taget, i en 150 kvadratmeter stor lejlighed med en utrolig udsigt over byens tage, at familien fandt deres hjem. "Det tog os meget lang tid at finde lejligheden, og planløsningen var stadig, som den stod oprindeligt i 1870, da bygningen blev opført. Dengang levede man på en helt anden måde, end vi gør i dag. Her var den traditionelle indretning et lille køkken og en lang gang, der ledte ind til alle værelserne. Vi valgte at respektere rummenes størrelse, men vi fjernede de fleste døre for at gøre rummene endnu større og i direkte forbindelse", forklarer Valérie.

Læs også: Få fransk stil i hjemmet

Respekt for detaljerne

Parret er vilde med de oprindelige træk ved lejligheden, fx de smukke parketgulve, der er blevet nænsomt restaureret. På samme måde har Valérie og Lionel også renoveret bad og køkken med respekt for fortidens detaljer. I køkkenet valgte de køkkenelementer, der smelter godt sammen med lejlighedens stil, og de valgte også at beholde et par elementer i badeværelset, der fik nye fliser fra gulv til loft. "I badeværelset var der et badekar med løvefødder og en fin vask fra omkring 1920’erne, og dem beholdt vi, da de passer virkelig fint til lejlighedens udtryk".

Kom med indenfor

I galleriet herunder kan du komme med indenfor i parret hjem, der er et skønt mix af fransk charme og nordiske farver, og hente inspiration til dit eget hjem...