Den røde tråd
Lejlighed

Boliggalleri: Herskabeligt hjem i rødt og blåt

Torsdag, 8. oktober 2020 - 10:45 (Først udgivet d. 12. november 2018) - af Nina Klinker Stephensen / Styling Elisabeth Kruse/Glotti Press / Foto Andreas Mikkel Hansen 8.10.2020
Når Marion Larsen pynter op i sin herskabslejlighed, er det med traditionel pynt og altid rød. I år har den nordiske stil får kant af farven 'kleinblå', så det ikke bliver for forudsigeligt.

Julen er mørkerød hos Marion Larsen. Mørkerød og så en smule kraftig blå.

- Vi er i virkeligheden meget traditionelle i forhold til den nordiske stil, og så får den alligevel et tvist med en skarp kontrast. Det giver lidt 'kant', siger Marion Larsen. Hun bor med sin kæreste og baby i en ældre herskabslejlighed på Amager. Lejligheden ligger på 4. sal med udsigt over Amagerbrogade.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

SE OGSÅ: Julet herskabsvilla med masser af traditioner

Juletraditioner

Til jul bliver de lyse rum pyntet traditionelt op med kogler, juletræ, messingdetaljer. Den dybe, røde nuance går igen i blandt andet stearinlys og kraftige velourbånd, der er bundet om rustikke koglekranse.

Det er første jul sammen med parrets lille nye datter, så det er nu, familien skal skabe deres egne traditioner for de næste mange år.

– Det er endnu uvist, hvad de præcis går ud på, men for mig handler jul først og fremmest om at skabe stemning i december og om at samle sin familie. Julebag er virkelig stemningsskabende. Det er helt sikkert en tradition, vores lille datter kommer til at tage del i, siger Marion Larsen.

Nye traditioner

Ikke kun juletraditionerne, men også selve lejligheden er ny for familien. Det er kun et år siden, Marion Larsen og hendes kæreste var gennem en omfattende istandsættelse, hvor de valgte hvidskurede trægulve og hvide vægge – kun soveværelset har fået en lys, grå nuance – og en boligindretning i lyse toner. Det er enkelt og nordisk inspireret.

– Vores indretningsstil hælder mest i en nordisk retning, men vi er i virkeligheden inspireret af flere stilarter: minimalisme, urban living og en snert af art deco, siger Marion Larsen.

Hun vil gerne undgå, at indretningen bliver kedelig eller forudsigelig, og netop derfor sniger der sig både neddæmpede og kraftige nuancer ind hist og pist.

– Selvom vi elsker de lyse og naturlige toner, finder vi altid et møbel eller et maleri i en stærk farve, der bryder. Når jeg pynter op til jul, giver jeg plads til lidt tungere farver som fx den røde farve. Mest fordi rød er en traditionel julefarve, men også fordi den passer til vores indretningsfilosofi om at bryde de øvrige farver med en kontrast.

SE OGSÅ: Afdæmpet julehjem i Aalborg

Boligreportage: Herskabeligt hjem i rødt og blåt

Her bor: Marion Larsen, 26 år og sygeplejerske, Andreas Moos, 28 år og professionel fodboldspiller, samt deres baby Vida og hundene Mokka og Kenzo.
Bolig: En klassisk herskabslejlighed på112 m² på 4. sal på Amager i København.
Stil: Enkel og nordisk med lyse møbler, naturlige elementer og klassisk julepynt.

Stofbåndene er fra Panduro Hobby, lyseholderne og stjernen er fra Georg Jnsen, og de blå æsker fra Normann Copenhagen.

Med mistelten, fyrregrene, en blomst og farvet bånd kan du nemt lave en bordbuket. Læg servietten under den øverste tallerken, så servicet bliver fremhævet. De grå tallerkener er fra Ikea og den dybe fra Royal Copenhagen. Bestikket er fra Christian Bitz, vinglasset fra Alessi, og den runde samt stjerneformede lysestage fra henholdsvis Broste og Bloomingville.

Har du plads til flere juletræer, kan du lege med forskellig slags pynt og udtryk, fx rød og messing på hver sit. Det giver en moderne effekt, hvis du sætter enkelte klare nuancer ind til de ellers klassiske farver. Bordet er fra Handvärk, stolene af Wegner fra Carl Hansen & Søn og spisebordslampen er Verner Pantons VP Globe. De blå æsker er fra Normann Copenhagen.

Stearinlys er stemningsgivere, og det kan være effektfuldt med mange i forskellige størrelser og farver sammen, bare de følger resten af farverne i pynten. Sofaen og marmorbordet er fra Bolia, og den grønne stol fra Søstrene Grene.

Tynde lys virker elegante, og til jul må de gerne have en farve, der går igen på båndene. Dekorationen er fra Blomsterkunstner Tina Sandegaard.

Hold dig til den samme farve metal, fx guld, så udtrykket bliver eksklusivt frem for rodet. Lyseholderne er fra Georg Jensen, og krukken bagest fra Holmegaard.

Det er de små detaljer, der tæller i julen, og ofte er enkel pynt den smukkeste. Aben er af Kaj Bojesen, koglekransen fra Panduro Hobby, velourbånd fra Handler og lysestage fra House Doctor.

Den kleinblå farve går igen som små pift hist og pist. Hvis du vil holde den meste pynt ude af soveværelset, kan et enkelt juletræ i pose og en farveklat være nok. Sengegavlen er fra Ikea, og sengetæppet er fra By Nord. Puderne er fra Christian Lacroix hos ZenOut Home, mens de grønne velourpuder er fra Madam Stoltz. Natborde fra Trævarefabrikerns Udsalg, og Flavia-lampen er fra Rue Verte.

Mere inspiration?

Hvert år inden jul går Maja Porsgaard Rosasco og familien på jagt i naturen efter materialer til deres villa i Espergærde. Kom med indenfor her!