Boligreportage Patricervilla
Lejlighed

Boliggalleri: Herskabsvilla med gamle og nye minder

af Matilde Wichmann/Klix Kommunikation / Foto: Ditte Capion 19.03.2019
Janne Schmidt og Henrik Jørgensen flyttede sammen og fandt en stil, hvor der er plads til både gamle minder og nye tendenser – og deres sammenbragte børn.

Som sammenbragt familie var det vigtigt, at der skulle være plads til alle.

Det bærer indretningen præg af hos Janne Schmidt og Henrik Jørgensen i deres fælles villa i Hunderup-kvarteret i Odense.

– Vi ønskede at skabe et hjem, hvor vi kunne have plads til alle vores børn og deres kærester. De skulle føle, at de altid var velkomne. Det er for eksempel derfor, at vi har fået en stor sofa, selvom vi kun bor fire: Der skulle være plads – også når vi alle var samlet, siger Janne Schmidt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

En god mavefornemmelse

Det eneste, parret har renoveret ved huset, er kælderen, så der er værelser nok til de i alt syv sammenbragte børn.

Derudover giver køkken-alrummet og de store, åbne stuer et rummeligt hjem.

Janne Schmidt kendte de tidligere ejere af huset og har altid syntes, at det var smukt. Allerede fra første besøg i huset var mavefornemmelsen ikke til at tage fejl af: Den føltes helt rigtig – selv under renoveringen af kælderen:

– Det er meget sigende, at huset stadig var et rart sted at opholde sig i på trods af rod, støv og håndværkere. De store, åbne rum er skønne uanset hvad. Og det elsker jeg ved huset.

Kompromisfyldt indretning

Da parret flyttede ind sidste år, var det med møbler fra deres tidligere to hjem, som begge var væsentligt mindre end de nye 300 m². Janne Schmidt og Henrik Jørgensen besluttede derfor at starte forfra – sammen.

Janne Schmidt har aldrig været vant til en mand, der forholdt sig til måden at indrette på.

Derfor var det nødvendigt for parret at indgå kompromiser i indretningen.

Resultatet er et hjem med et internationalt udryk holdt især i sarte grålige, mørkere blå og sorte farver. Der er referencer både til de herskabelige rammer, tidløse designklassikere og ny hotelstil.

– Vi er fælles om indretningen. Og for at det hele ikke skulle blive sart rosa, var min mand meget indover. I stedet for at få en lys, sart sofa har vi valgt en blå sofa for at få lidt mere maskulinitet ind i indretningen. Det er selvfølgelig vigtigt for mig, at min mand føler sig lige så hjemme som mig, siger Janne Schmidt.

Skagen-inspiration

Idéerne til at vælge stil og møbler får de begge hver især fx fra boligmagasiner og også på rejser sammen. En tur til Skagen skulle fx vise sig at få indflydelse på valg af stole til den ene af stuerne:

– Da vi var i Skagen, så vi på et hotel de fletstole, som vi har i den ene stue. Selvom de ikke passede ind i indretningen, måtte vi bare eje dem. Det tog lige lidt tid at opstøve dem, men jeg er så glad for dem. De er faktisk mine yndlingsmøbler i huset, siger Janne Schmidt.

Boliggalleri: Herskabsvilla møder international hotelstil

Her bor: Janne Schmidt, boligudlejningschef, og Henrik Jørgensen, direktør i et tysk firma ,sammen, med to af Janne Schmidts børn, Sander og Oliver.
Bolig: Patriciervilla i tre plan fra 1930 i Odense på 300 m².
Stil: Herskabsvilla møder international hotelstil.

Stuk i loftet og træarbejde på væggene er med til at give et dekadent udtryk. Har du rammerne til det, kan du få samme udtryk ved at få sat væglister op og male dem. Sofaen og stolen er fra Eilersen. Marmorbordet er italiensk og er fra Galotti & Radice.

Den berømte lampe Koglen, tegnet i 1958 af Poul Henningsen til Restaurant Langelinie Pavillonen i København, tog et år at designe. Designet er skabt ud fra matematiske beregninger. De 72 blade er placeret, så man uanset synsvinkel aldrig bliver blændet. Spisebordsstolene er fra Label. Barskabet, og gulvtæppet er fra Galotti & Radice og skamlen fra Dekoform.

Et stort væg til væg-skab med glaslåger får rummet til at virke større og er samtidig en god måde at vise dit pæne stel frem på. Lad det gerne gå helt til loftet, så det fungerer som en skabsvæg. Spisebordsstolene er fra Label. Gulvtæppet er fra Dekoform, og lamperne designet af Poul Henningsen er fra Louis Poulsen.

Låger malet i samme lysegrå farve som væggen bryder med det hvide køkken, men er stadig lyst. Den grå nuance går igen i alle rum. Køkkenet er snedkerbygget af de forrige ejere. Barstolene er fra Mater.

Hvis du vil opdatere den romantiske landstil i køkkenet, kan du udskifte bordpladen med en i marmor. Det gør udtrykket mere stramt end træ. Vasen er fra Tine K Home, og sæberne fra Meraki.

Rullegardiner af bambus kan bløde en dekadent stil op med deres naturlige udtryk og lukker samtidig både lys ind og ud. Sofaen er fra Meridiani, puderne fra Dekoform, og stolene fra Living Divani.

En reol hængt op på væggen kan give mere luft til resten af rummet og kan fungere på samme måde som et kunstværk. Reolen er fra Dekoform, sofaen fra Meridiani, puderne fra Dekoform og stolene fra Living Divani.

En stor palme på en radiatorskjuler er udmykning nok i sig selv og tager ikke pladsen fra gulvet. Krukken er fra Tine K Home.

Romerne opfandt sildebensmønstret, der blev brugt til at bygge solide veje af sten. I 1600-tallet blev trægulve populære, herunder parketgulve lagt i sildebensmønster. Det populære mønster kan dog også bruges fx ved klinker i køkkenet eller fliser på badeværelset. Håndklæderne er fra Tine K Home, og bademåtten er fra Magasin.

Et rundt sidebord med en bordlampe og udsmykning på væggene gør stilen mere som en stue end et soveværelse. Sengen er fra Dunlopillo, og sengetæppet er fra Tine K Home. Bestlite-lampen er fra Gubi.

Egypterne opbevarede deres tøj i kurve af siv eller alabast, grækerne i trækister, og romerne opfandt det såkaldte armoire, der var et oprejst skab og forløberen for moderne walk-in-garderober. Bænken er fra Happel, gulvtæppet fra Dekoform, og vasen fra Tine K Home.

MERE INSPIRATION?

Vil du se flere herskabelige hjem, så kom indenfor denne villa, hvor hvidt spiller hovedrollen.