Kager

Æbletærte med is

Varme krydderier, syrlige æbler og den sødeste kagedej er den perfekte efterårskombinaiton. Servér den lune æbletærte med cremet vaniljeis blandet med kanel. En herlig eftermiddagskage eller det søde punktum på middagen!
af Mette Jantzen 7.09.2023 Foto: Jes Buusmann.
Æbletærte med kanelis

Æbler er ikke til at komme udenom, når det er efterår. Der findes utallige slags kager med æbler. Fra den traditionelle gammeldags æblekage, over klassisk amerikansk æbletærte og til søde muffins fyldt med små æbletern.

I denne æbletærte laves en færdig dej, som hældes i formen, og æblerne stikkes ned i dejen. Du kan enten lave denne æbletærte som en stor kage eller bage din æbletærte i små forme i portionsstørrelser, så dine gæster får hver deres æbletærte.

Æbletærte

  • 100 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 2 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 ½ tsk. bagepulver
  • 50 g hasselnøddeflager
  • 2-3 æbler
  • 3 spsk. farin
  • 1 tsk. kanel
  • 15 g smør

Kanelis

  • 1 l vaniljeis
  • 5 tsk stødt kanel - eller efter smag

Sådan laver du æbletærte med kanelis

  1. Pisk smør, sukker og kornene fra vaniljestangen til en luftig masse. Pisk æggene i et ad gangen. Bland mel og bagepulver, og vend det i dejen sammen med 25 g hasselnøddeflager. Hæld dejen til din æbletærte i en smurt spring- eller tærteform på ca. 24 cm eller i ca. 8 små forme.
  2. Skræl æblerne, fjern kernehusene, og skær æblerne i både. Pres æblerne let ned i dejen, og drys med de sidste 25 g hasselnøddeflager. Bland farin og kanel, og drys det over. Skær smørret i små tern, og læg dem oven på din æbletærte.
  3. Bag din æbletærte ved 175° i ca. 30 minutter, til kagebunden er gennembagt.
  4. Tø vaniljeisen op, til den har softicekonsistens, og rør kanel i. Server straks isen til den lune æbletærte, eller sæt den tilbage i fryseren, til den skal serveres.
  5. Server æbletærte med kanelis til eftermiddagskaffen eller server din æblekage som afslutningen på en god middag.