Boliggalleri: Kunstnerisk hjem uden regler
Lejlighed

Boliggalleri: Kunstnerisk hjem uden regler

af Klix Kommunikation / Foto: Ditte Capion. 30.04.2018
I en villalejlighed på Frederiksberg har Pernille Slots Lysgaard indrettet sig med masser af rejseminder og unikke kunststykker blandet sammen med moderne møbelkunst.

Der er faktisk ikke nogen regler, når det kommer til indretningen i Pernille Slots og hendes mand Frederik Slots Lysgaard Vinds villalejlighed på Frederiksberg

Det vigtigste ved parrets hjem er, at der er hyggeligt, at deres ting har værdi i form af minder og nostalgi, og sidst, men ikke mindst at man kan bo og være i alle rum.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

– Vores møbler skal kunne tåle nogle tæsk, noget leg og ballade, så vores barn, Benedicte, kan være her, siger Pernille Slots Lysgaard.

Hun tilføjer, at æstetikken naturligvis også er i højsædet, når det kommer til indretningen af de 177 m², som villalejligheden består af. Dertil kommer en beboelig kælder på 100 m².

Adskillige hyggekroge

Det var både de ydre og indre rammer, parret faldt for, da de købte lejligheden for et par år siden.

Haven med de grønne planter, der kravler op ad muren og fremhæver de klassiske, røde mursten. Karnappen, der inviterer til en eftermiddagsstund udenfor.

Og ikke mindst pejsen, som ofte bliver brugt af familien, er de tre steder, Pernille Slots Lysgaard vil fremhæve som sine yndlingssteder i boligen, der ikke har fået nogen form for renovering, siden parret flyttede ind.

– Karnappen er mit favoritsted, fordi der både er udsigt til haven og terrassen, men også ind i stuen og pejsen. Det er det smukkeste sted at sidde og slappe af, siger hun.

Kunst med hjælp fra venner

Boligen er udsmykket med blandede kunstværker på væggene, og inspirationen til at vælge værkerne kommer ikke fra fremmede. Parret er nemlig så heldige, at der findes designere og arkitekter i både familien og vennekredsen, og derfor bliver kunst og udtryk ofte diskuteret.

– Jeg tror bare, at vi godt kan lide smukke ting, og så elsker vi, at mange af vores ting er bundet op på minder med vores venner og familie eller fra rejser rundt omkring i verden – kunst, tæpper og krukker og den slags. Vi elsker også at besøge museer, hvor man nemt kan samle masser af inspiration. På den måde er vores hjem fyldt med dejlige minder fra vores fælles ture, fortæller Pernille Slots Lysgaard, som også er opmærksom på farvesammensætningen i boligens forskellige rum.

Boliggalleri: Kunstnerisk hjem uden regler