Lejlighed

Boliggalleri: Nordisk lejlighed på Frederiksberg

af Mette Helena Rasmussen / Foto: Tia Borgsmidt 29.10.2019
Sofie Amalie og Niels Kristian har indrettet en fireværelses lejlighed på Frederiksberg med farvede vægge, designklassikere og moderne kunst.

Sofie Amalie Rolandsen og Niels Kristian Lind var lige præcis blevet færdige med at sætte deres lejlighed i stand, da de blev tilbudt en anden, der var større. Selvom timingen var uheldig, slog de til og begyndte forfra.

– Jeg havde bogstavelig talt lige sat den sidste flise op i køkkenet og tørret sveden af panden, da vi blev tilbudt lejligheden her. Vi sagde ja efter et øjebliks betænkningstid, fortæller Sofie Amalie Rolandsen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Parret så nærmest kun muligheder i lejligheden. De fandt blandt andet på at indrette køkken-alrum i det tidligere soveværelse, da det har direkte adgang til en stor terrasse.

De havde altid drømt om at få et snedkerkøkken i egetræ, så de fik Det Mondæne Skur til at fremstille olierede egetræsfronter til Ikea-køkkenmoduler i det nye køkken.

– Det var en smart måde at få realiseret vores drømmekøkken på uden at sprænge budgettet, siger Sofie Amalie Rolandsen.

Indretning i rotation

Den største udfordring har for parret ikke været at istandsætte, men derimod at indrette, for det har forsøgt at finde den rigtige balance i mixet af ting og møbler fra forskellige perioder.

– Vores hjem er mere eller mindre i evig rotation, og intet er fredet. Der findes så mange smukke ting, som jeg kan forelske mig i. Jeg er ikke bange for at fortryde eller gøre et fejlkøb, siger Sofie Amalie Rolandsen, der også gerne sælger tingene igen for at give plads til nye muligheder.

SE OGSÅ: Et 100 år gammelt atelier, som blev forvandlet til en funktionel familiebolig.

Boliggalleri: Nordisk lejlighed på Frederiksberg

Her bor: Sofie Amalie Rolandsen, service-designer og influencer, sammen med Niels Kristian Lind, politisk rådgiver, og nyfødte Walter.
Bolig: Fireværelses andelslejlighed på 114 m² fra 1942 på Frederiksberg C.
Stil: Nordisk med klassiske møbler tilsat moderne interiør.

Det er ofte detaljerne, der definerer et rums stil. De er nemme at give plads, hvis rummet indrettes simpelt, så der blot er to-tre fikspunkter i indretningen. Knagerækken er et arvestykke.

Her er opbevaringspladsen i køkken-alrummet kombineret med en fin siddeplads, som gør køkkenet ekstra funktionelt og giver plads til samvær.

SE OGSÅ: Det smukkeste hjem i kartoffelrækkerne i København.

Du behøver ikke nødvendigvis at sprænge budgettet for at få snedkerløsninger, hvis de bliver kombineret med skjulte elementer. Køkkenelementerne er fra Ikea, mens Det Mondæne Skur har lavet fronter i olieret egetræ. Væglamperne er fra Jieldé.

En indbygget reol giver både masser af opbevaring, især hvis der også er låger på, så rod kan skjules, og så er den med til at give et rum dybde og fremhæve sammenhængende stuer.

Vælg møbler, der er nemme at sælge igen, hvis du kan lide at skifte indretning ofte – fx designklassikere på auktion eller træmøbler, der er populære på loppemarkeder. Spisebordet af Arne Jacobsen er fra Fritz Hansen, stolene er fra Rex Kralj og lampen fra Louis Poulsen.

Hvis du skal have nye radiatorskjulere, kan du på forhånd tænke ekstra siddeplads ind ved at få dem lavet som en bænk ved de vinduer, hvor udsigten er bedst.

Er dine vægge i en markant farve, kan du med fordel holde møbler, puder og lamper i samme rolige nuancer, så atmosfæren forbliver rolig. Grå og sort er altid nemme at sætte sammen med andre farver.

Få et sofabord i nøjagtig den rigtige størrelse som her, hvor træben fra Griffen Shop er blevet forsynet med en bordplade skåret specielt til. Sofaen er fra Bolia. Den sorte lampe er fra Roomstore, de to PK22-stole af Poul Kjærholm er fra Fritz Hansen, og gulvtæppet er købt brugt.

Sofie og Kasper har valgt at indrette det lille soveværelse sparsomt og kun indkludere de vigtigste ting. Litografiet af Tom Krøjer er købt på Kunstonline.dk.

Selv et mindre soveværelse kan få karakter og stemning med en markant farve, en stol og en smule nips, så rummet ikke bliver tomt. Y-stolen er fra Carl Hansen & Søn, lampen er fra Louis Poulsen, og sengegærdet er hjemmelavet.

Mere inspiration?

Har du lyst til at se flere stilfulde hjem? Så kom med indenfor i Marianne Jacobsens hyggelige hjem i Risskov.