Boligreportage
Hus

Boliggalleri: Nybyg med etnisk sjæl

af Gitte Stokholm Scharling / Foto: Lene. K. 26.01.2016
Kom med ind i et nybygget hus, der på smukkeste vis kombinerer moderne arkitektur med stemningsfulde etniske detaljer.
Første gang, Vickie Nielsen og hendes mand Lars Nielsen så grunden ved Aarhus Bugt, var de solgt. Ikke til huset, men til grunden, der er omgivet af skov, strand og vand på den ene side og Århus by på den anden. – Vi blev kontaktet af den lokale ejendomsmægler, der fortalte om et dødsbo på en grund med vandudsigt. Og det tændte vores nysgerrighed, fortæller parret, der overtog stedet i foråret 2013. – Jeg havde altid haft en drøm om selv at designe og tegne mit helt eget hus fra grunden og få lov til at indrette det, fortæller Vickie Nielsen. Et år efter stod der 244 m² i to etager og med to gæstehytter, hvor det gamle dødsbo før huserede. Se flere smukke boliger her!

Centralt hjerterum

Køkkenet er husets hjerterum, en hyggelig ramme for et praktisk dagligliv. – Vi inviterer tit vores middagsgæster til at komme tidligt på eftermiddagen, så vi kan nå at snakke og hygge os, imens maden bliver lavet, og ilden knitrer i pejsen, siger Lars Nielsen, der elsker at være vært. De enkle, hvide elementer fra HTH er krydret med et gammelt arbejdsbord fra Frankrig i råt træ som køkkenø.

Etnisk sol og sommer

På første sal har parret deres private domæne med fruens store velvære-badeværelse og soveværelset, som er enkelt indrettet med udgang til en dejlig tagterrasse samt herreværelset, hvor Lars Nielsens samling af personlige kitsch-ting fylder reolen. – Jeg er helt vild med mit store badeværelse på 1. sal, som er mit private velværerum med ro og plads til nye tanker. Her sidder jeg i badekarret og nyder udsigten over vandet i Århus Bugt – noget jeg tidligere kun drømte om, smiler Vickie Nielsen, der har gjort meget ud af at finde den rigtige sydlandske stemning frem i rummet med mønstrede marokkanske fliser, lækre håndflettede kurve til opbevaring af håndklæder samt farverig kunst fra Afrika og den smukke klassiske Kønig-vægt.

Læs mere om Lars, Vickie og deres hus her...

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.