Bolireportage: Moderne trævilla, fyldt med design klassikere
Hus

Boligreportage: Moderne trævilla fyldt med overraskelser

af Karoline Mathilde Sohn Iversen / Styling: Camilla Tange Peylecke / Foto: Peter Kragballe 23.02.2021
Kom indenfor i Peter Erlandsson og hans families moderne trævilla, er er spækket med spændende rum fyldt med danske designklassikere. Se hele hjemmet herunder!

Hos Peter Erlandsson er hjemmet spækket med danske klassikere, men designet må ikke være på bekostning af funktionalitet. Han køber møbler af naturlige materialer, så indretningen smelter sammen med naturen.

Med udsigt til skoven bag store vinduer har Peter Erlandsson indrettet sig i Malmø. Hvis man vil beskrive stilen, er nøgleordene: Klassisk, ærligt og funktionelt design. Hjemmet er en skatkiste af danske klassikere.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Peter Erlandsson første designermøbel købte han i 1988. Det var Pernilla-loungestolen designet af svenske Bruno Mathsson, og siden er samlingen af designikoner vokset.

– Min interesse for design begyndte, da jeg var helt ung. Jeg er særligt glad for danske klassikere fra 1950’erne og 1960’erne, for dansk design fra den periode er meget nede på jorden, og så er det god kvalitet i massivt træ. Det er ærlige og tidløse møbler, siger Peter Erlandsson.

SE OGSÅ: Nordisk bjælkehytte i Tisvilde

Naturen som omdrejningspunkt

Naturen spiller en væsentlig rolle i boligens indretning, og det er vigtigt for Peter Erlandsson, at møblerne er produceret i naturlige materialer:

– Jeg kunne for eksempel aldrig finde på at bruge plexiglas i indretningen, fordi det ikke går i spænd med det naturlige, og det er vigtigt for mig, at der er en forbindelse mellem boligens indretning og den omkringliggende natur. Der må ikke være en markant kontrast, siger Peter Erlandsson.

Forskellige træsorter og jordfarver er gennemgående i villaen for at skabe den naturlige forbindelse, mens lyse egetræsmøbler skal give følelsen af sommerhus, når det er sommer.

– Selv om det er et helårshus, skal det være som at være i sommerhus i de varme måneder. Om sommeren kommer husets fulde potentiale virkelig til sin ret, siger han.

Fordi både villaens skelet og de fleste af møblerne er lavet i træ, er det en helt særlig duft, der sniger sig op til næsen, når man træder ind i hjemmet.

– Jeg føler mig allermest hjemme, når jeg åbner døren, og træduften rammer mig, fortæller Peter Erlandsson.

Boligreportage: Moderne trævilla, fyldt med design klassikere

Hvem: Peter Erlandsson, medstifter af String Furniture, hans kone Ulrika og et af parrets tre børn.
Hvad: Moderne trævilla fra 1999 på 250 m² i Malmø.

Ved at matche havemøblerne til husets facade får man et strømlinet look.

Store og lyse rum kan gøres mere varme med et stort gulvtæppe, fordi det giver noget stoflighed til rummet. I stuen står Arne Jacobsens æg med Børge Mogensens Spanske Stol.

Det er særligt danske klassikere, som har plads i villaen. Både de store møbler og også f.eks. den velkendte Kay Bojesen-abe og Poul Henningsens bordlampe.

Bliver et hjem kun med træmøbler for monotont og klassisk, kan du gøre det mere moderne ved at tilføje elementer, der går i den helt anden retning, f.eks. et møbel i metal eller en kraftig farve.

Både gulv, loft, køkkenfronter og spisebordet er i lyst træ, og for at bryde det er der sat en plade i bordet i en anden nuance. Det giver modspil og kant.

I det lyse køkken står Hans Wegners Y-stole omkring spisebordet.

Den Egyptiske Stol er, som navnet indikerer, inspireret af gamle skamler fra Egypten. Skamlen er designet af Ole Vangsø, og i boligen her er der en lille samling med forskelligt farvet læder.

Forskelligt kunst hænger på væggen ved trappen, men på gulvet står der også et udvalg lidt tilfældigt, og det giver et mindre stringent look.

Man kan nemt fristes til at vælge klassiske farvekombinationer med lyst træ og mørkere betræk, men prøv at gå modsat indimellem. Det kan give en spændende fornyelse til klassiske møbler. Høvdingestolen er designet af Finn Juhl.

Gentagelse gør godt, og møbler tæt på hinanden indbyder til samtale. I stuen på første sal er et marmorbord af Poul Kjærholm centrum. Ved det står to Colonial Chair-stole designet af Ole Wancher.

I soveværelset hænger en version af String Furnitures hylder ved siden af sengen og fungerer som natbord, hvor der er plads til lidt ekstra.

Mere inspiration?

For parret Lia-Belle King og Lotte James Barnes betyder det meget at have plads til samværet. Derfor har de indrettet deres villa med masser af luft og lys. Kom med indenfor i parrets villa i Ewingsdale ved Byron Bay i Australien her!