stue fyldt med farver
Hus

Boligreportage: Se det fineste bud på, hvordan du kan eksperimentere med farverne i dit hjem

af Pia Olsen/living stories.Redigeret til web / FOTO Mia Mortensen. 24.11.2020
Der bliver eksperimenteret med farverne hjemme hos Tine Vigsø og Frederik Lindekilde, og nuancerne er forskellige fra rum til rum. Det giver dybde i de enkelte rum og en levende dynamik igennem hjemmet. Kom indenfor lige her.

Der er ikke mange flader, der går fri, når først Tine Vigsø har fat i sin malerrulle.

Da vi først fik hul på at indrette med farvede vægge, kunne vi ikke stoppe igen. Vi fandt ud af, at farver skaber rum. Vi har en del farvede ting, og når de møder en hvid væg, forstyrrer det mit øje. Men står de samme farvede ting op ad en farvet væg, så virker det bare. Farvede vægge skaber hygge, og jeg bliver glad af det, forklarer Tine Vigsø, der deler den 180 kvadratmeter store patriciervilla i Fredericia med sin kæreste, Frederik Lindekilde.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Når parret har malet én væg i et rum, er Tine Vigsø altid endt med at indrette op ad den farvede side, fordi hun bliver tiltrukket af farven. Det giver uligevægt i rummet, og derfor er parret nu ved at male alle væggene i deres stue for at skabe balance.

Malerrullen ligger klar

Tine vælger farverne med omhu, og hun tænker samtidig over, hvordan rummenes farver kan spille op til hinanden. Hun bruger gerne forskellige nuancer i rummene, for eksempel får den blågrå spisestue dybde af den mørkere blå i stuen.

– Når du bruger forskellige farver i dine rum, får du en tydeligere 3D-effekt, end hvis du vælger hvid til begge rum, for så flyder rummene ud i ét. For mig giver farvespillet en dybde, og jeg er vild med den dynamik, det giver i et hjem, fortæller Tine Vigsø.

Når Tine er kørt lidt træt i sin indretning, går hun en tur ud i sit værksted for at finde inspiration. Her står spandevis af maling i alverdens farver, og malerrullen ligger klar. Så det er bare om at male løs, og hvis noget ikke fungerer, maler hun det om.

– Når jeg trænger til fornyelse, så maler jeg. Hvis der mangler blåt i et rum, så maler jeg bare et skumbillede eller en bogkasse blå, siger hun.

Gang med grønne vægge

Brug to komplementærfarver – som den brændte røde og den mørkegrønne her – til at skabe dynamik mellem to rum.

Hvid trappe i villaen

Malerrullen ligger altid klar i patriciervillaen i Fredericia, hvor Tine Vigsø og Frederik Lindekilde bruger farver som en vigtig del af indretningen.

LÆS OGSÅ: 12 tips til at indrette med kunst og plakater

skrivebord med Arne Jacobsen stol

Stolen her er designet af Arne Jacobsens og kendes i dag bedst som Grand Prix-stolen. Skrivebordet er et arvestykke, og PH-lampen er fra Louis Poulsen.

Sort lænestol i stue

Et enkelt reolsysten fungerer godt til udstillingen af nips, der let kan give stuen et rodet udtryk, hvis de spredes for meget ud over det hele.

stue med blå vægge

Nuanceforskellen fra den blå spisestue til den mørkere blå dagligstue giver liv og dybde til indretningen. Sofaen er fra Kartell, og puderne er fra H&M Home. Glasbordet er vintage fra Habengut, og vægfarven i dagligstuen er fra Jotun Lady.

Seng med grå sengegavl

Et hovedgærde i en form, der skaber blikfang, er nok til at gøre udtrykket i soveværelset interessant. Hovedgærdet her er hjemmelavet, og sengebordet er fra Menu.

soveværelse med blå skabe

Soveværelsets hvide vægge får modspil af den blå skabsvæg, de fritlagte spær og de gyldne gardiner. Skabet er fra Ikea, og gardinerne er fra Ellos Home.

soveværelse med Arne Jacobsen stol

Skab blikfang i rum med farver med blanke ting som lamper, stole og mindre borde.

Mere inspiration?

Læs også: hvordan Tine Kjeldsen og Jacob Fossum kombinerer farver i deres indretning

Farverig stue