Lejlighed

Hjerterum under taget

af Line Sølvhøj Johansson / Foto: Anders Schønnemann og Mikkel Adsbøl 26.08.2014
Udnyt dine rum øverst i boligen og skab et hjerterum under bjælker og skråvægge. Vi har samlet ti bud på særlige kroge under husets tag.

Skråvægge og bjælker stiller krav til fantasien og udnyttelsens kunst, når boligen skal indrettes. Men de kære rum med skråvægge under husets tag kan noget, som ingen andre af boligens rum kan. Her kryber hygge og samvær sammen, og det fortjener at blive udnyttet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Drømmebolig med højt til loftet

De øverste rum med lavt til loftet bliver ofte brugt til opbevaring eller børneværelse, hvor de små hoveder uden problemer kan storme rundt. Men rummene under husets tag kan udnyttes til særlige områder, hvor der for alvor kan satses på samvær og intensitet.

I galleriet herunder har vi samlet ti bud på, hvordan du kan udnytte rummet til for eksempel soveværelse, gæsteværelse eller kontor. Lad dig inspirere og skab din egen hjemlige oase.

Læs også: 5 idéer til en harmonisk bolig

Vil du tage dit loftrum i brug?

Et loftrum kan integreres i boligen, men du skal være opmærksom på, at der er særlige krav til udnyttelse af dit loftrum, blandt andet et krav om isolering. Find reglerne for at tage loftrum i brug i Bygningsreglementets kapitel 7.3.

Læs også: Stjæl stilen: Den rustikke bolig