Pernille Aalund
Boligreportage

Kom med ind i Pernille Aalunds hjem

Af redaktionen 2.11.2015
Foto: Privat og Karina Tengberg
Kom med ind i et kreativt og rummeligt hjem og se, hvordan tv-vært, forfatter og tidligere direktør Pernille Aalund har indrettet sin smukke villa i Gentofte.

Pernille Aalund siger farvel til sin villa i Gentofte. Det er tid til et epokeskifte og en massiv livsstils turn-around. Før de sidste flyttekasser lukker sig om familiens indbo, er her en lille mulighed for et sneak-peak ind i en anderledes kreativ verden, hvor familien selv, kunstnere, forfattere og forretningsfolk har sat deres præg på et levende hus gennem en årrække.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Pernilles "Pippi hus"

17 år har Pernille Aalund og hendes familie boet i hjemmet, og der vil altid have en ganske særlig plads i hendes hjerte.
- Her i dette "Pippi-hus" har jeg født de største af mine projekter; lige fra tv-programmer over bøger og til strategier og digitale, globale universer. Her har jeg skrevet mine klummer, grædt mine tårer og kysset mine børn, fortæller hun.

Hus med god karma

Gentoftevillaen fra 1876 var oprindeligt et pensionat, og det er den på en eller anden sær måde fortsat. For de mange rum har givet husly til mange forskellige mennesker gennem årene.
- Huset har en særlig rolig karma. Det lukker sig om de mennesker, der træder ind – som var det en varm omfavnelse. Familiemedlemmer, nære venner, kollegaer og mennesker i krise har boet i uger, måneder – ja, halve år – indtil livet igen faldt på plads i dem, og de blev klar til noget nyt, forklarer Pernille.

Pernilles bolig-manifest

Pernille Aalund tror hverken på udstillingshjem eller stiv boligindretning, men har i stedet fyldt sit hjem med møbler, ting og nips, der betyder noget for hende, og det mener hun, at alle burde gøre.
- Hvis du bruger din energi på at skabe et hjem der matcher andres forestillinger om, hvordan man bor pænt, er du på gal kurs. Du har ikke sat dig selv i centrum for, hvem du virkeligheden er, men for hvem andre forestiller sig, at du skal være. Du må sætte dig selv fri, droppe det pæne og i stedet tænke: "Hvis det bare var mig der boede her, og ingen kunne kigge ind, hvordan ville jeg så helst bo? Hvad ville jeg stille i vindueskarmen, have liggende på bordet, og hvilken tallerkener ville det være mest hyggeligt at spise af?".

Se alle billederne fra Pernille Aalunds hjem

Klik på galleriet, se Pernilles hjem, og læs hendes beretninger om livet i det kreative hjem...