Dækket bord med dug, vandmelon og vase med tulipaner
Indretning og trends

10 tips til at forny dit hjem med få kneb

Tekst: Ida Ussing Foto: Martin Sølyst, Dianna Nilsson, Katrine Rohrberg, Mikkel Dahlstrøm og Pernille Enoch 9.05.2023
Det behøver ikke at kræve store, dyre og svære projekter at give dit hjem et nyt udtryk. Vi giver dig her 10 tips til, hvordan du kan forny din indretning med få, simple kneb.

Er du træt af de slidte puder i sofaen, den kedelige farve på kommoden eller lampen, der har hængt over spisebordet i årtier?

Du behøver hverken at bruge en formue eller tilbringe timer på at give dit hjem et nyt udtryk. Der findes en række enkle tricks og tiltag, som kan give dit hjem et nyt liv og få det til at føles som en helt ny bolig.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

10 nemme tricks, der giver nyt liv til dit hjem

Få vores bedste tips til at forny dit hjem med få kneb her.

1. På nye pladser

Har du en stor billedvæg med mange malerier og plakater, kan du tage dem alle ned og mikse dem på en ny måde. Det vil gøre en overraskende stor forskel for rummets udtryk. Du kan for eksempel sammensætte dem på ny ud fra farver eller begynde billedvæggen fra hjørnet i stedet for midten af væggen. Har du store malerier eller plakater, kan du også stille dem på gulvet i stedet for at hænge dem op.

2. Bløde tekstiler

En nem løsning til forandring og fornyelse i hjemmet kan ske ved at tilføje nye puder og plaider. Et skift i farver eller materialer kan nemlig gøre en stor forskel i dagligstuen eller i soveværelset. I stedet for at købe nye puder kan du også prøve at eksperimentere med at rykke rundt på de puder, du allerede har, og derved sammensætte dem på ny i sofaen eller sengen.

3. Nyt til væggen

Det kan give en skøn effekt at hænge et smukt stykke tekstil op på væggen. Det er ofte også en billigere løsning end at investere i et stort maleri. Tekstiler virker ligeså lydisolerende, hvilket kan skabe en bedre akustik i hjemmet.

4. Ryd ud i reolen

Det virker umiddelbart simpelt, men at rydde op og tømme ud i din reol kan gøre en stor forskel for det samlede udtryk i din stue. Forsøg for eksempel at variere mængden af indhold, hvor nogle hylder i reolen er helt fyldte og andre blot indeholder en enkelt vase. På denne måde bliver de ting, der står tilbage, også mere synlige, og reolen vil få et lettere udtryk.

5. Bring naturenindenfor

Det har aldrig før været så nemt og in at tilføje planter i dit hjem. Planter har den fantastiske egenskab, at de kan pifte din indretning op og skabe mere liv i rummet. Har du et tomt hjørne i din stue, kan en idé for eksempel være at placere en stor violinfigen, en monstera eller strelitzia, der kan fylde pladsen ud. Har du en flot vase eller krukke, men ingen plante at komme i, kan den sagtens stå fremme som en del af din dekoration.

6. Nips på nye måder

Du kan ved at arrangere dit nips på nye måder nemt ændre på udtrykket i for eksempel din stue. Det kan give en fin helhedsoplevelse at samle dele af dit nips i et stilleben på en hylde eller i en gruppe på reolen. Forsøg at sætte de forskellige hyggelige ting sammen efter materialer, farver osv.

7. Genopliv lampen

Hvis du ligger inde med en gammel bordlampe, der endnu ikke har fået den rette plads i din indretning, kan du med fordel udskifte lampeskærmen. Forsøg at matche den med farver eller mønstre, som allerede er i spil i rummet.

8. Forandring i køkkenet

Hvis du trænger til fornyelse i køkkenet, behøver du ikke at ty til den helt dyre omgang og få lavet nyt køkken, for du kan faktisk opnå stor forandring ved at skifte få ting ud. Du kan for eksempel sætte nye greb i køkkenlåger og -skuffer og matche et nyt armatur til.

9. Tilføj en vinduesvæg

Måske har du behov for et ekstra værelse eller mere lys og rummelighed. Du kan opnå begge dele ved at rive en del af en væg ned og indsætte et vindue i stedet. På denne måde vil begge rum synes lysere og større.

10. Spejle i nye former

Rum, hvor der normalt ikke er mange indretningsmuligheder, som for eksempel i entréen eller på badeværelset, kan du skabe forandring ved at tilføje et nyt spejl. Her vil det ikke kun være praktisk, men også dekorativt. For at bryde de klassiske lige linjer kan du eksperimentere med et spejl i en mere unik form. Har du flere spejle i dit hjem, kan du give dem nyt liv et andet sted i din indretning.