Inspiration til indretning af lille køkken
Køkken

14 tips til at udnytte pladsen bedst muligt i køkkenet

af Af Julie Illemann Mortensen. Foto: PR. 30.03.2022
Skal du vælge skabe eller skuffer, og hvordan udnytter du pladsen over overskabene? Her får du vores bedste tips til indretning af køkkenet, så du får mest muligt ud af pladsen.

Du behøver ikke gå på kompromis med dine køkkendrømme, selv om pladsen er trang.

Vi giver dig vores bedste tips til at forvandle dit køkken til en skøn oase med plads til hygge, madlavning og køkkenfester - hvad end du kun har ganske få kvadratmeter at gøre godt med, eller du bare vil udnytte dem, du har, til fulde.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

14 tips til at udnytte pladsen i køkkenet

1. Udnyt ekstra plads til hylder

Indretning af lille køkken

Er der ikke plads nok til et helt modul, kan du i stedet sætte et par hylder op i enden til kogebøger eller skærebrædder, så du udnytter væggens fulde længde. Køkkenet er fra Arki Studio.

2. Placér køkkenvasken i køkkenøen

Indretning af lille køkken

Har du egentlig et stort køkken, men har du brug for meget bordplads i forlængelse, kan du frigøre plads langs væggen ved at placere køkkenvasken i køkkenøen. Køkkenet er fra Nikolaj Bo.

3. Undgå hjørneskabe og uudnyttet bordplads

Indretning af lille køkken

Undgå irriterende hjørneskabe og uudnyttet bordplads, og brug i stedet hjørnerne til ekstra hylder. Køkkenet er fra Svane Køkkenet.

4. Vælg en kompaktovn

Indretning af lille køkken

Fordelen ved at placere ovnen i højden er, at du får en ergonomisk bedre arbejdsposition. Er pladsen trang, kan du vælge en kompaktovn, der ikke fylder så meget, hvorimod et komfur tit har standardstørrelse. Køkkenet er fra Vipp.

5. Vælg lysere fronter til højskabene

Indretning af lille køkken

Undgå, at dine højskabe virker dominerende, ved at vælge fronter i en lysere farve end resten af køkkenet. Køkkenet er fra &Shufl.

6. Lad overskabene gå helt op til loftet

Indretning af lille køkken

Udnyt den fulde loftshøjde til ekstra opbevaring af ting, du ikke bruger så ofte ved at lade overskabene gå helt op til loftet. Køkkenet er fra Nordiska Kök.

7. Bryd køkkenet op i flere zoner

Indretning af lille køkken

Vær ikke bange for at bryde køkkenet lidt op, hvis der ikke er plads til at have det hele samlet. Måske der endda er plads til et ekstra højskab i det modsatte hjørne, f.eks. kan det give god mening med højskabe til glas og tallerkener ved spisepladsen. Køkkenet er fra Nordiska Kök.

8. Spar siddepladserne væk

Indretning af lille køkken

Spar siddepladserne ved køkkenøen væk, og vælg i stedet skuffer eller skabe på begge sider for at få ekstra opbevaringsplads. Du kan også vælge at lade bordpladen være en smule længere end modulerne, så du både får plads til opbevaring og siddepladser. Køkkenet er fra HTH.

9. Drop overskabene

Indretning af lille køkken

Skab luft ved at droppe overskabe, og hæng i stedet åbne hylder til kopper og andet dekorativt service. Køkkenet er fra Reform.

10. Integrér emhætten i kogepladen

Indretning af lille køkken

En væghængt emhætte er sjældent særlig pæn, og så fylder den meget i rummet. Med en emhætte i kogepladen kan du holde væggene tomme og frigøre luft omkring madlavningen. Køkkenet er fra A.S. Helsingö.

11. Vælg skabsfronter med skuffer

Indretning af lille køkken

Er det smartest med skuffer eller skabe? Skuffer har den fordel, at du kan trække dem ud. Du undgår derfor, at der er ting, der står gemt, fordi du får et bedre overblik over hele skuffens indhold. Skabe har dog den fordel, at det giver en mere ensartet overflade. Er du splittet, kan du vælge skabsfronter med skuffer frem for hylder. Køkkenet er fra Ikea.

12. Vælg en køkkenø på ben

Indretning af lille køkken

En køkkenø kan godt virke lidt bombastisk. Skab et mere luftigt udtryk, og undgå, at køkkenet virker klemt ved at vælge en køkkenø på ben. Køkkenet er fra Garde Hvalsø.

13. Vælg indre skuffer til småting

Indretning af lille køkken

Få det optimale ud af pladsen ved at vælge indre skuffer til bestik og andre ting, der ikke fylder så meget i højden. Køkkenet er fra Kvänum.

14. Overvej, hvad du placerer i hvilke skuffer

Indretning af lille køkken

Har du skråvægge, kan du sagtens fortsætte køkkenet helt ud til væggen. Overvej dog, hvad du placerer i skufferne længst ude, så du ikke placerer de ting, du bruger allermest, et sted, hvor det kan være besværligt at komme til. Køkkenet er fra &Shufl.