Styling af blomster
Indretning

4 nemme tips til at style dine blomster som en prof

Mandag, 16. maj 2022 - 8:32 – af Therese Grønborg Steffensen og Holly Flower Studio. Redigeret til web. Foto: Pia Winther. Location: Coco Hotel 16.05.2022
Du behøver ikke være professionel blomsterbindinder eller købe dig fattig i store buketter for at skabe flot flora i boligen. Vi guider dig til at få simple stilke til at ligne professionelle blomsterdekorationer.

Sjældent er der noget som blomster, der kan sætte en sanselig stemning i hjemmet, men det kan hurtigt blive en dyr affære, hvis man skal investere i fyldige buketter eller farverige dekorationer. Og det er faktisk slet ikke nødvendigt.

Der er nemlig mange måder, du kan style helt simple blomster på, så de ligner en million. Hvis du kaster dig ud i at binde buketterne selv og udnytter forskellige vaseformer, er mulighederne næsten uendelige. Har du f.eks. en smal vase eller en i en særlig form, guider vi dig i at lave en buket med både grøftekantens flora og sæsonens sprødeste stilke, du kan finde hos blomsterhandleren.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

4 tips: sådan styler du dine blomster som en prof

Blomster i smal vase

1. Blomster på stribe

Selv den smalle radiatorskjuler eller en lille vindueskarm kan huse en dekorativ buket blomster. Led efter en aflang og ellipseformet vase, som denne fra Muuto, der samtidig kan folde buketten ud som en farverig vifte. Det kan være lidt udfordrende at lave buketter i en ellipseformet vase. Et godt tip er at bruge oasis eller hønsenet i bunden af vasen. På den måde kan du stikke blomsterne i vasen en ad gangen og styre, hvilket retning og højde hver stilk skal have.

Høj buket med solsikker

2. Sortér stilkene

Solsikke er en favorit hos mange. Sæt de solgule favoritter sammen med andre høje stilke, og grupper blomsterne, sådan at en slags bliver koncentreret i den ene side. Her er de lyseblå riddersporer sat i venstre side af den høje vase, hvorefter solsikkerne er fordelt rundt i den løse buket. Vasen er fra Hein Studio.

3. Snit dig til strittende blomster

Måske har du oplevet, at afskårne solsikker hurtigt kan hænge med hovedet. En god idé er at vikle en tyk ståltråd omkring stilken på solsikken; det kan hjælpe med at holde det tunge hoved oppe. Lav et langt skråsnit i blomsterne, og sørg desuden for, at de får frisk vand hver dag. Blomsterne på bordet er klematis, solsikker, astilbe, orkidé, ridderspore og texasklokke.

Bind en grøftekantsbuket

4. Bind en grøftekantsbuket som en prof

Begynd med en blomst i håndfladen mellem tommel og pegefinger. Placér næste blomst som et kryds over den anden stilk. Læg den næste også på kryds hen over den forrige blomst, og fortsæt sådan med resten af blomsterne. Husk hele tiden at dreje buketten undervejs, på den måde “låser” du stilkene i hinanden, så de ikke flytter sig. Det hedder at binde en buket i spiral. Vasen er fra Kähler x Stilleben.