Monstera i stue
Shop genbrug på nettet

5 gode websider, du nok ikke kender

af Therese Grønborg Steffensen. Redigeret til web. Foto: P. Wessel 14.04.2023
Genbrug er guld, og dét får flere og flere virksomheder heldigvis øjnene op for. Gå på jagt på disse fem websites, som sælger alt fra genbrugsmaterialer og vintagetøj til overskudsplanter og genanvendt elektronik.

Vil du gøre et godt kup – og samtidig spare kloden for unødigt CO₂-udslip? 50 procent af danskerne solgte brugt i 2022, hvor det især er tøj, bøger og boligting, der skifter mest hænder. Men vidste du, at du for eksempel også kan købe byggematerialer brugt eller give en overskudsplante ny kærlighed?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tag et kig på disse fem websites, som tager kampen op mod overproduktion.

5 tips til gode genbrugs-sites på nettet

1. Giv en brugt plante et nyt hjem

Decoplant.dk er sitet, du skal klikke ind på, hvis du står og mangler eller har overskud af planter. Decoplant nurser de ”brugte” planter og giver dem fornyet energi, så de er klar til at få et nyt hjem. Her kan du desuden også finde genbrugsplantekrukker. Alt sammen til en reduceret pris.

2. Spar penge på elektronik

Refurbed.dk forhandler genanvendt elektronik. Her kan du spare op til 40 procent på prisen og 70 procent på CO₂-udledningen. Hos Refurbed gennemgår de al elektronikken efter en nøjsom genanvendelsesproces, hvilket betyder, produkterne ofte er så gode som nye.

3. Sælg, byt og køb vintagetøj

Verasvintage.dk skal du klikke ind på, hvis du vil sælge, bytte eller shoppe brugt tøj. Den cirkulære forretningsmodel sikrer, at tøjet får nyt liv hos en anden. Selv det tøj, der har fået huller, fikser Veras, så intet tøj går til spilde.

4. Byg brugt

Genbyg.dk er også et besøg vær - især hvis du er i gang med større eller mindre renoveringer af hjemmet. Genbyg er landets største byggemarked for brugte byggematerialer og håndværk som f.eks. døre, vinduer, lamper, dørgreb og sanitet.

5. Smykker, der bliver smukkere med alderen

Anotherslegacy.dk forhandler vintage og secondhand smykker. Her kan du også få vurderet eller sælge dit eget guld, som ikke bliver brugt længere. Alle smykker bliver kvalitetstestet, inden de bliver sat til salg på sitet.