Indretning

7 smukke juletræer

Natascha Gracia / Foto: Henrik Bjerg, Jette Ladegaard-Pedersen, Martin Sølyst, Elisabeth Kruse, Bjørn Jacobsen 12.12.2018
Julen rummer mange fine traditioner, og juletræet er en af dem for de fleste. Vi har fundet 7 smukt pyntet og inspirerende juletræer frem.

Nogen udvælger med omhu, bærer hjem og pynter allerede 1. advent, mens det for andre er noget, der gøres i ventetiden selve juleaftens dag. Juletræet. Der er næsten lige så mange traditioner forbundet med det elskede grantræ, som der er folk, der køber dem. Skal det være en nordmandsgran, ædel- eller rødgran? Skal hele familien med ud og nå til enighed om, hvilket træ, der skal med hjem, og hvad med pynten? Nogle sværger til det nostalgiske gamle pynt, som er gået i arv fra genereation til generation, mens andre sætter en ære i, at pynten skal have et nyt farvetema hvert år. For nogen er julen rød og grøn, mens andre springer ud med glitter og guld. Og så er der stjernen i toppen!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vi har fundet 7 meget smukke træer frem, som du kan lade dig inspirere af.

Pyntet med nyt og gammelt

Her hænger både gamle kugler i forskellige farver, papirpynt, foldede stjerner og nye sjove juleornamenter, som er så moderne lige nu. Tilsammen bliver det et herligt miks - og det var netop sådan det startede! I gamle dage pyntede man med, hvad man lige havde - og det var ikke altid rødt og grønt, eller specielt julet for den sags skyld.

Her kan pynten spises

En anden klassisk tradition fra "gamle dage" er, at pynten kan spises. Her har juletræsejeren hængt vaniljekranse, små poser bismarksklumper, slikstokke og marcipangrise på træets grene. Smart - for udover at være smukt og enkelt - så bliver det ryddet op, efterhånden som man spiser den søde pynt.

A la Den Kongelige

Musselmalet porcelæn står som noget af det mest klassisk danske, og det har juletræspynteren her tydeligvis ladet sig inspirere af - og malet både kugler og topstjernen med det smukke blå mønster.

Friske farver

Mange synes, at grøn og rød er farverne, der hører sig julen til - men her er smæk på farvepaletten og lilla, pink og orange giver nærmest associationer til eksotiske lande og eventyr som Aladdin.

LÆS OGSÅ: Tre flotte juleborde med antik og retro

Ikke helt til loftet

... medmindre man stiller det på noget højt. Har man små børn i huset, så kan der godt hvile et krav om, at juletræet skal være så højt som muligt - og det ser da også imponerende ud. Men helt ærligt, så er et mindre træ mindst lige så smukt. Så må pynten dog vælges med omhu! For der kan være så meget desto mindre.

Alletiders kugler

Glaskugler fås i et væld af farver, mønstre og med teksturer. Kig efter dem på loppemarkedet og i antikbutikker - f.eks. på Instagram, så kan du nemlig få fingrene i de smukkeste gamle eksemplarer.

Lys over træ

Der skal lys på træet, og mange vælger efterhånden den nemme og ufarlige løsning med elektriske lys - men der er nu noget særligt stemningsfuldt ober de levende lys, og de behøver jo bare være tændt i den tid, man danser omkring det og pakker gaver ud. Smukke lyseholdere kommer i næsten enhver stil og til en hver pengepung!