Illustration af rengøringsartikler i spand
Tips & tricks

4 steder, du kan skrue ned for vask og rengøring

af redaktionen. 2.04.2021
Foto: Christina Riis.
Et hjem, der dufter friskt og rengjort, er fantastisk, men der er faktisk steder, hvor du kan spare både energi og kræfter på rengøring og tøjvask. Se her, hvor!

Det er skønt med et hjem, der dufter og skinner, men der er ingen grund til at være grundigere end nødvendigt.

4 steder, du kan genoverveje din rengøring

Selvom rengøring er godt for indeklimaet og giver ro i sjælen, kan du faktisk være for pertentlig i din kamp mod bakterier. Måske synes du, at du bruger for meget tid eller energi på rengøring og tøjvask. Det kan også slide på f.eks. dit tøj, hvis du vasker det mere end nødvendigt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

1. Håndklæderne

Et håndklæde behøver ikke en tur i vaskemaskinen efter hvert bad. Dit håndklæde kan sagtens bruges flere gange, inden det trænger til at blive vasket. Brug det gerne op til tre gange, inden du lægger det til vask.

2. Tøjvask

Bukser - og især cowboybukser - kan vaskes for ofte, så de risikerer at falme og blive flosset i stoffet før tid. Brug dem flere gange, inden du vasker dem - så holder de faktisk længere!

Tip til friske jeans

Tør pletter af dine jeans,. Læg dem derefter i fryseren i et døgn. Det vil dræbe bakterier og dine jeans vil føles friske at få på igen.

3. Rengøring af ovnen

Det er faktisk nok at rengøre ovnen et par gange om året. Hvis du tørrer rester og spild op efter brug, er det slet ikke nødvendigt at tage den store rengøringstur hver måned.

4. Vask af trægulve

Dit trægulv kan ikke tåle at blive vasket for ofte. Erstat gulvvasken med støvsugning engang imellem og fjern pletter, så snart du ser dem. En dørmåtte ved alle indgange til rum med trægulv kan være med til at mindske snavset på gulvet.